EUR: 318,72 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Zalaegerszeg

Gyöngyök üzenete

Az Új Nemzedék Közösségi Térben az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány az érintettekkel szolidaritást kifejező, mályvaszínű gyöngykarkötők készítésével hívta fel a figyelmet arra, hogy ma már ez a rosszindulatú betegség védőoltással és rendszeres, évenkénti  szűréssel megelőzhető.

A méhnyakrák hazánkban évente közel 1200 új beteget érint, korai stádiumában is jól felismerhető, és megfelelő kezeléssel akár végleges gyógyulás is elérhető, ennek ellenére a méhnyakrákos megbetegedés még mindig kiemelkedő helyet foglal el a halálozási statisztikákban. Bár korai stádiumban a daganat csak elvétve okoz panaszokat, kialakulásáért a HPV (humán papillomavírus) a felelős, a szűrővizsgálat során már ilyenkor is láthatók olyan kóros elváltozások, amelyek további vizsgálatokra ösztönöznek. Az elkészült ékszereket az onkológiai osztályon méhnyakrákműtétre váró vagy gyógyulófélben lévő hölgyeknek adományozták, ezzel is értékeltetve, hogy lélekben nincsenek magukra hagyva.


Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.