2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Zalaegerszeg

Gyöngyök üzenete

Az Új Nemzedék Közösségi Térben az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány az érintettekkel szolidaritást kifejező, mályvaszínű gyöngykarkötők készítésével hívta fel a figyelmet arra, hogy ma már ez a rosszindulatú betegség védőoltással és rendszeres, évenkénti  szűréssel megelőzhető.

A méhnyakrák hazánkban évente közel 1200 új beteget érint, korai stádiumában is jól felismerhető, és megfelelő kezeléssel akár végleges gyógyulás is elérhető, ennek ellenére a méhnyakrákos megbetegedés még mindig kiemelkedő helyet foglal el a halálozási statisztikákban. Bár korai stádiumban a daganat csak elvétve okoz panaszokat, kialakulásáért a HPV (humán papillomavírus) a felelős, a szűrővizsgálat során már ilyenkor is láthatók olyan kóros elváltozások, amelyek további vizsgálatokra ösztönöznek. Az elkészült ékszereket az onkológiai osztályon méhnyakrákműtétre váró vagy gyógyulófélben lévő hölgyeknek adományozták, ezzel is értékeltetve, hogy lélekben nincsenek magukra hagyva.


Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.