EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Dunaújváros

Győztes finálé a középszakaszban

Az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit győzelemmel fejezte be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. Jason Morgan tanítványai az Újpest együttesét fektették két vállra a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, 5-0 arányban múlva felül a lila-fehéreket. 

Igazi presztízsküzdelmet láthattak a DAB utolsó középszakaszbeli mérkőzésén a dunaújvárosi szurkolók: az Acélbikák csapata az Újpest együttesét látta vendégül egy papíron „tét nélküli” mérkőzésen, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a bajnokság ezen etapját a harmadik helyen fejezték be Jason Morgan tanítványai, míg a Szilassy Zoltán irányította UTE a negyediken. Az első harmad valóban úgy alakult, ahogy egy rangadóhoz illik: keményen birkóztak a felek, amelyből végül a hazaiak jöttek ki jobban, akik Nagy Márk góljával szereztek vezetést és vonulhattak előnnyel az első pihenőre. A második felvonás is a dunaújvárosiaknak sikerült jobban, akik előbb Turcette Hugo találatával növelték kétgólosra vezetésüket (2-0), majd még a harmad vége előtt Odnoga lövésével megnyugtató, 3-0-s előnyt harcoltak ki.


Az Acélbikák győzelméhez Azari Zsolt szorgos mezőnymunkája is kellett Fotó: Lokál

A záró játékrészben is leginkább az történt a jégen, amit a házigazda dunaújvárosiak elképzeltek: a duplázó Turcette gólja már 4-0-s hazai vezetést eredményezett. A hajrára is jutott egy gól: Léránt René talált be az újpesti kapuba, ezzel 5-0-ra győzött a DAB.

Az Erste Liga középszakaszát a MAC Budapest csapata nyerte, amely a DVTK Jegesmedvék elleni győzelmével biztosította első helyét. Második helyen a Miskolc végzett, a DAB a harmadik, az UTE pedig a negyedik helyről várhatja a rájátszást.


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.