Becstelen, köpönyegforgató politikai árulónak tartják a Demokratikus Koalíció köreiben Karácsony Gergelyt. A Nyugati Fény nevű Gyurcsány-párti orgánum például felidézte: a már csak „Karigerinek” becézett miniszterelnök-jelölt nemrég még ordítva szidta a Magyar Szocialista Pártot.

A Gyurcsány Ferenc érdekkörébe tartozó Nyugati Fény blog folyamatosan gyűlölettől és mélységes lenézéstől csöpögő cikkeket közöl Karácsony Gergelyről, annak ellenére, hogy az MSZP és Gyurcsány pártja, a DK már megállapodott az egyéni kerületekben való együttműködésről – írja a 888.hu.


Olyan politikus (Molnár Gyula) kezét szorongatja Karácsony, akit nemrég még jobban utált, mint a Fideszt MTI Fotó: Illyés Tibor

Az oldal szerint a zuglói polgármester teljesen alkalmatlan a feladatára, ráadásul bármelyik pillanatban képes elárulni a szövetségesét. Az Origo azt írja, erről egyébként az LMP mellett Gyurcsányéknak kétségtelenül van személyes tapasztalatuk. Felidézik azt is, hogy Karácsony korábban izzó hévvel kritizálta a szocialistákat, míg most összebútorozott velük.

„Semmi baj, Geri, csak az ökör következetes. Csak az a fránya internet, az nem felejt” – olvasható a nyugatifeny.blog.hu egyik bejegyzésében. A Ripost szerint úgy írnak Karácsony Gergely leigazolásáról, mint politikai öngyilkosságról. A Botka-féle nagy kudarchoz hasonlítják. „Hahó, pár hónapja akkorát taknyoltatok ezzel a mutatvánnyal, mint az ólajtó, miért kell ugyanazt a bukott receptet erőltetni? Molnár Gyuláék megint tövig nyomják a gázt a zsákutcában.”


Majd alaposan beleszállnak az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjébe. „Szegény Karácsony most ott ül, talpig bablevesben, szomorúan lefittyedő szemüvegszárral. Azért egy kicsit sajnáljuk ezt a Gergő gyereket. A mosolygós, szemüveges, szálfatermetű, értelmiségi, nagyreményű polgármester legendája oda. Csúnyán pofára ejtette a szövetségeseit és a hátuk mögött, a négy évnyi biztos pénzért felkéredzkedett az MSZP lélegeztetőgépére.”

Azt is felidézte a nyugatifeny.blog.hu, hogy Karácsony Gergely pár éve a Debreceni Egyetemen tartott előadásában kijelentette: „Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt!”

Azt azért ne felejtsük, hogy a köpönyegforgató LMP–PM–MSZP-s Karácsony Gyurcsány akoljából indult – írja az Origo. 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkárságán dolgozott politikai tanácsadóként, párhuzamosan pedig a Gyurcsány-kormány alatt állami százmilliókkal kitömött Medián kutatási igazgatója volt. Legújabb árulásának azt tartják, hogy miközben az Együtt-tel már megállapodtak, hogy ő lesz az Együtt–Párbeszéd szövetség közös miniszterelnök-jelöltje, a szocialisták jobb ajánlatára igent mondva faképnél hagyta a füttyös Juhász csapatát. Korábban az LMP-től is meglehetősen furcsa körülmények között vált el. Mindkét esetben a legfőbb motiváció a politikai túlélés volt.

További cikkek: