EUR: 321,43 Ft
CHF: 285,24 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XVIII.kerület

Hagyományteremtés kerületi sikerrel

Az utóbbi hetek és hónapok magyar teniszsikerektől voltak hangosak, elég, ha Babos Timi vagy Fucsovics Marci eredményeire gondolunk.

Ezenfelül Valkusz Máté nemrég megnyerte a Hoker Kupát, ami egy pénzdíjas torna volt felnőtt férfi versenyzők számára a Gilice téren, és minden bizonnyal nem ez volt az utolsó alkalom, hogy rangos teniszviadalnak adott otthont a kerület.

Valkusz Máté (szemben) nyerte a Hoker Kupát
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Gilice téren rendezték meg a Hoker kupát, azt a teniszversenyt, amellyel az volt a nem titkolt szándéka a rendezőnek, hogy hagyományt teremt, és évről-évre színvonalasabb fedett pályás versenynek lesz a házigazdája a Vízművek területén álló pályákon. Az idei viadal jó kezdetnek bizonyult, mert valóban színvonalas mérkőzéseken dőlt el a helyezések sorsa − tájékoztatott az önkormányzat az első ízben rendezett, félmillió forint összdíjazású tornáról, amit a kerületi Valkusz Máté nyert meg úgy, hogy a hazai ranglista top tíz játékosából öt is rajthoz állt.

A Gilice téren 500 ezer forintot osztottak szét
(Fotó: Keresztesi Balázs)

− Igaz, még csak az út elején járunk, de azt meg tudom ígérni, hogy a lendületünk nem fog csökkenni az elkövetkező években sem, sőt! A pályák adottak, mégpedig kiváló minőségben és színvonalon, az önkormányzat önzetlen segítségével pedig pénzdíjat is tudtunk biztosítani a legjobban szereplőknek – mondta Horváth Péter klubelnök a bp18.hu-nak, hozzátéve, hogy nem sok pihenője volt az elmúlt napokban, de örömmel fáradt el, mert tudja, hogy a mostani sikeres versenyrendezéssel akár hosszú évekre is megalapozhatja a Hoker-Fagyas SE ennek a viadalnak a jó hírnevét. Különösen akkor, ha az elkövetkező években is ilyen nagy lesz az érdeklődés a kerületből, ugyanis tíz induló is kerületi kötődéssel bír.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.