EUR: 314,46 Ft
CHF: 278,66 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Sport

Halálosan megfenyegették a kanadai korcsolyázót

Kiakadtak a koreai szurkolók a kanadai Kim Boutin korcsolyázóra. Choi Min-jeong szurkolóinak felháborodott kommentjei elárasztották a kanadai sportoló közösségi oldalait, konkrétan a halálát kívánják.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók női 500 méteres versenyében kizárták a második helyen célba érő dél-koreai versenyzőt, Choi Min-jeongot, így Kim Boutin nyakába kerülhetett a bronzérem. A kanadai sportoló közösségi oldalait ellepték a kommentek, többen halálosan megfenyegették.


Pedig Boutin nem tehet ellenfele kizárásáról. Mindössze annyi történt, hogy a verseny alatt megharcolt a pozíciójáért a hazai versenyzővel, és a bírók hosszas videózás után kettőjük közül Choit találták bűnösnek. A kizárásnak köszönhetően a holland Yara Van Kerkhof lett a második a győztes olasz Arianna Fontana mögött.

Természetesen az egész „büdös k.rvá”-zással kezdődött, de akadtak olyan kommentek, amelyek még ezt a határt is átlépték. „Ha ember vagy, hivatalosan kérj bocsánatot és add vissza az érmed” – írta valaki. „Vonulj vissza, és remélem, szomorú életed lesz”, „Ha egyszer megtalállak, meghalsz!” – fogalmaztak némelyek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közleményt jelentetett meg az esettel kapcsolatban, amelyben leírják, hogy nagyon sajnálják az esetet és arra törekednek, hogy a játékok csak a sportteljesítményekről szóljanak.

Úgy tűnik, a sportágban már hagyományosnak számítanak a hasonló incidensek. Az Origo emlékeztet arra, hogy 2002-ben Salt Lake Cityben az amerikai Apolo Ohno a dél-koreai Kim Dong-szung kizárása után lett aranyérmes, akkor ő is kapott halálos fenyegetéseket.

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Kapcsolódó Cikkek

  • Ronaldinho csaló, Messi zseni

    Ronaldinho csaló, Messi zseni

    Előkerültek azok a 2006-os jegyzetek, amelyből José Mourinho a Chelsea menedzsereként készült a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőkre. A portugál szakember akkori segítője, André Villas Boas állította össze a dokumentumot, amiből kiderül, hogy miként vélekedtek az akkori katalán csapat sztárjairól.

  • Megbüntették Ronaldót obszcén mozdulatáért

    Megbüntették Ronaldót obszcén mozdulatáért

    Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 20 ezer euróra (6,2 millió forintra) büntette Cristiano Ronaldót, a Juventus portugál sztárját, aki obszcén gesztussal ünnepelte három gólját múlt kedden az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján.