EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Hódmezővásárhely

Harmadszor rendezték meg a Gazdanapot

A hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola tornatermében helyi élelmiszer-termelők és kézművesek termékei, hagyományos mezőgazdasági folyamatok bemutatói és népművészeti látnivalók várták az érdeklődőket február 3-án a III. Gazdanap a Gregusban című rendezvényén.

A Gazdasági Egyesület rendezvényére sok helyi termelő hozta el portékáját

Már a megnyitóján sokan keresték fel a rendezvényt, amely a hagyományokat, a helyi értékeket igyekszik átadni a gyerekeknek, megmutatni a felnőtteknek. Az egyesület szakosztályai, így a méhészek, a juhtenyésztők, a lovasok és a pásztorélet-kutatók is bemutatkoztak, de néptánc- és népzenei bemutatók is szerepeltek a programban.


A gyerekek számára az egyik legnépszerűbb program a kukoricamorzsolás volt

A gyerekek kipróbálhatták a kukoricamorzsolást, megismerhették a kalászos növények magvait, láthattak, megkóstolhattak és megvásárolhattak különféle termékeket, így például mézet, sajtot, szörpöket és lekvárokat is.

A tánc sem maradhatott ki a programok sorából

A Gazdasági Egyesület eseménysorozata február 10-én folytatódik. Ezen a napon 10 órától a városházán rendeznek agrárfórumot a mezőgazdasággal foglalkozók számára, majd délután Perényi János vezetésével keresztülvonul a városon a lovas bandérium. Este pedig a Fekete Sasban megrendezik a Gazdabált, amelyen megjelenik az éjféli újság, a Bali Tallózó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.