2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Hódmezővásárhely

Harmadszor rendezték meg a Gazdanapot

A hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola tornatermében helyi élelmiszer-termelők és kézművesek termékei, hagyományos mezőgazdasági folyamatok bemutatói és népművészeti látnivalók várták az érdeklődőket február 3-án a III. Gazdanap a Gregusban című rendezvényén.

A Gazdasági Egyesület rendezvényére sok helyi termelő hozta el portékáját

Már a megnyitóján sokan keresték fel a rendezvényt, amely a hagyományokat, a helyi értékeket igyekszik átadni a gyerekeknek, megmutatni a felnőtteknek. Az egyesület szakosztályai, így a méhészek, a juhtenyésztők, a lovasok és a pásztorélet-kutatók is bemutatkoztak, de néptánc- és népzenei bemutatók is szerepeltek a programban.


A gyerekek számára az egyik legnépszerűbb program a kukoricamorzsolás volt

A gyerekek kipróbálhatták a kukoricamorzsolást, megismerhették a kalászos növények magvait, láthattak, megkóstolhattak és megvásárolhattak különféle termékeket, így például mézet, sajtot, szörpöket és lekvárokat is.

A tánc sem maradhatott ki a programok sorából

A Gazdasági Egyesület eseménysorozata február 10-én folytatódik. Ezen a napon 10 órától a városházán rendeznek agrárfórumot a mezőgazdasággal foglalkozók számára, majd délután Perényi János vezetésével keresztülvonul a városon a lovas bandérium. Este pedig a Fekete Sasban megrendezik a Gazdabált, amelyen megjelenik az éjféli újság, a Bali Tallózó.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.