EUR: 323,15 Ft
CHF: 282,88 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Dunaújváros

Harmincöten képviselhetik városunkat

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeiből összesen 35 tanuló vesz részt Szakma Kiváló Tanulója versenyen. A megmérettetést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi. Az idén az esemény az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel is kiegészül: a közös rendezvény a Szakma Sztár Fesztivál elnevezést kapta. 

A Hungexpo ad majd otthont tavasszal a Szakma Sztár Fesztiválnak, amelyen a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum  (DSZC) is képviselteti magát, összesen harmincöt „versenyzővel”. A Lorántffy iskolát a fodrászok és kozmetikusok megmérettetésében képviselik majd az intézmény diákjai, míg a Dunaferr iskolából az épület- és szerkezetlakatos tanulók lesznek ott a versenyen. A Bánki iskola a gépgyártás-technológus, a Kereskedelmi az eladók, a vendéglátás-szervezők és a logisztikai ügyintézők, a Hild a magasépítők, az ácsok és az asztalosok „küzdelmeiben” lesz érdekelt.


A 2017-es Szakma Sztár Fesztivál döntőjén részt vett dunaújvárosi diákok

A tavalyi Szakma Sztár Fesztivál döntőjébe a DSZC 12 tanulója jutott be: Váry Viktória megnyerte a bőrdíszművesek versenyét, Menyhárt Attila az ácsok között a második, Végh Attila az automatikai technikusok között szintén a második, Tompai Mátyás az ipari gépészek között a harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.