EUR: 317,40 Ft
CHF: 280,56 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Dunaújváros

Harmincöten képviselhetik városunkat

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeiből összesen 35 tanuló vesz részt Szakma Kiváló Tanulója versenyen. A megmérettetést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi. Az idén az esemény az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel is kiegészül: a közös rendezvény a Szakma Sztár Fesztivál elnevezést kapta. 

A Hungexpo ad majd otthont tavasszal a Szakma Sztár Fesztiválnak, amelyen a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum  (DSZC) is képviselteti magát, összesen harmincöt „versenyzővel”. A Lorántffy iskolát a fodrászok és kozmetikusok megmérettetésében képviselik majd az intézmény diákjai, míg a Dunaferr iskolából az épület- és szerkezetlakatos tanulók lesznek ott a versenyen. A Bánki iskola a gépgyártás-technológus, a Kereskedelmi az eladók, a vendéglátás-szervezők és a logisztikai ügyintézők, a Hild a magasépítők, az ácsok és az asztalosok „küzdelmeiben” lesz érdekelt.


A 2017-es Szakma Sztár Fesztivál döntőjén részt vett dunaújvárosi diákok

A tavalyi Szakma Sztár Fesztivál döntőjébe a DSZC 12 tanulója jutott be: Váry Viktória megnyerte a bőrdíszművesek versenyét, Menyhárt Attila az ácsok között a második, Végh Attila az automatikai technikusok között szintén a második, Tompai Mátyás az ipari gépészek között a harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.