2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Dunaújváros

Három iskolára összesen 800 milliót költenek

A Vasvári, a Dózsa és a Petőfi iskolát érintik azok a beruházások, amelyek összesen 800 millió forintból valósulnak meg. A sikeres pályázatoknak köszönhetően az intézmények energetikai felújítása is megtörténik. 

A Vasvári Pál Általános Iskolában egészen tavaszig végzik a szakemberek a munkálatokat: az energiahatékonyság jegyében új nyílászárókat kap az épület, de a hőszigetelés is megújul majd az intézményben, illetve napelemeket is telepítenek. Összesen mintegy 300 millió forintból újulhat meg a Vasvári.


A felújítások már ősszel elkezdődtek a Vasváriban, és a tervek szerint tavasszal fejeződnek be

A Petőfi Sándor Általános Iskola egy pályázatnak köszönhetően csaknem 260 millió forintot fordíthat a tetőszigetelésre, a nyílászárók cseréjére és a homlokzat szigetelésére. A felújítások ideje alatt néhány osztály óráit a Munkásművelődési Központban tartják meg. A Dózsa György Általános Iskola pedig szintén 260 millió forintból cserélheti ki a nyílászárókat, újíthatja fel az intézmény tetőszerkezetét, de az épületgépészet is megújul az iskolában.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.