EUR: 322,67 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb XIII.kerület

Harrach Tamás: A határkerítés Angyalföldet is védi!

2013-tól rohamosan nőtt az Európát elárasztó ázsiai és afrikai migránsok száma. Harrach Tamás országgyűlési képviselőjelölt szerint ennek okai között szerepel e területek óriási népességszaporulata, a klímaváltozás negatív hatása, a nagyarányú fiatalkori munkanélküliség és a kilátástalan gazdasági és politikai helyzet.

A felsorolt okok is azt erősítik, hogy az országot 2015-ben elárasztó illegális határsértők jelentős része nem a háború borzalmai elől menekült, hanem elsősorban a jobb megélhetés reményében vágtak neki a viszontagságos útnak.


Harrach Tamás az angyalföldieket védi

– Figyelemre méltó az a tény is, hogy a migránsok 80 százaléka fiatal, egyedülálló férfi, és legtöbbjük csak alacsony iskolai végzettséggel rendelkezik – kezdte Harrach Tamás. – Mivel egy 2017-es adat alapján 1,1 millió németországi bevándorló közül csak közel 7000 dolgozik, megdőlt az a hivatalos kormányzati indok, hogy a hiányzó munkaerő pótlása miatt van szükség a migránsokra. Ezzel szemben az általuk elkövetett bűncselekmények száma közel 80 százalékkal növekedett. Ne feledkezzünk meg arról a veszélyről sem, hogy sok betegséget is magukkal hoznak, ezek kezelési költségei az adott ország egészségbiztosítását terhelik. Sajnos az illegális migráció igazi nyertesei a különböző embercsempész bűnbandák, amelyek 2016-ban közel 15 milliárd eurós haszonnal zárták az esztendőt – mondta lapunknak kerületünk országgyűlési képviselőjelöltje, aki szerint nem szabad, hogy hazánkban és kerületünkben is hasonló állapotok alakuljanak ki.
– Addig jó, amíg mi nem szembesülünk az egyre elviselhetetlenebbé váló állapotokkal. Nem utolsósorban nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről sem, hogy a befogadó államokban erősödött az antiszemitizmus, és egyre többen menekülnek Izraelbe és más Európán kívüli államba. Az Európai Uniónak nem büntetni, hanem megköszönni kellene a kerítés felállítását Magyarországnak.

Kapcsolódó Cikkek