EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XIII.kerület

Harrach Tamás: A határkerítés Angyalföldet is védi!

2013-tól rohamosan nőtt az Európát elárasztó ázsiai és afrikai migránsok száma. Harrach Tamás országgyűlési képviselőjelölt szerint ennek okai között szerepel e területek óriási népességszaporulata, a klímaváltozás negatív hatása, a nagyarányú fiatalkori munkanélküliség és a kilátástalan gazdasági és politikai helyzet.

A felsorolt okok is azt erősítik, hogy az országot 2015-ben elárasztó illegális határsértők jelentős része nem a háború borzalmai elől menekült, hanem elsősorban a jobb megélhetés reményében vágtak neki a viszontagságos útnak.


Harrach Tamás az angyalföldieket védi

– Figyelemre méltó az a tény is, hogy a migránsok 80 százaléka fiatal, egyedülálló férfi, és legtöbbjük csak alacsony iskolai végzettséggel rendelkezik – kezdte Harrach Tamás. – Mivel egy 2017-es adat alapján 1,1 millió németországi bevándorló közül csak közel 7000 dolgozik, megdőlt az a hivatalos kormányzati indok, hogy a hiányzó munkaerő pótlása miatt van szükség a migránsokra. Ezzel szemben az általuk elkövetett bűncselekmények száma közel 80 százalékkal növekedett. Ne feledkezzünk meg arról a veszélyről sem, hogy sok betegséget is magukkal hoznak, ezek kezelési költségei az adott ország egészségbiztosítását terhelik. Sajnos az illegális migráció igazi nyertesei a különböző embercsempész bűnbandák, amelyek 2016-ban közel 15 milliárd eurós haszonnal zárták az esztendőt – mondta lapunknak kerületünk országgyűlési képviselőjelöltje, aki szerint nem szabad, hogy hazánkban és kerületünkben is hasonló állapotok alakuljanak ki.
– Addig jó, amíg mi nem szembesülünk az egyre elviselhetetlenebbé váló állapotokkal. Nem utolsósorban nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről sem, hogy a befogadó államokban erősödött az antiszemitizmus, és egyre többen menekülnek Izraelbe és más Európán kívüli államba. Az Európai Uniónak nem büntetni, hanem megköszönni kellene a kerítés felállítását Magyarországnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.