EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIII.kerület

Harrach Tamás: A kormány gőzerővel építi Angyalföldet

2007-ben, az „egészségügyi reform” keretében Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormány bezáratta a jól működő Szabolcs utcai kórházat. Ugyanebben az évben újabb MSZP-s pofont kapott a XIII. kerület: hagyták elveszni a közel 10 milliárd forintba kerülő kormányzati központ lehetőségét, amely éppen a Szabolcs utca mögött épült volna fel.

A környék egyre szomorúbb képet kezdett mutatni… – mondta el lapunknak Harrach Tamás fideszes országgyűlési képviselőjelölt.


A Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátor-műhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet (Fotó:omrrk.hu)

A „szlömösödésnek” indult városrész reménytelennek tűnő helyzetbe került, ekkor dobott mentőövet a Fidesz-kormány, amikor arról döntöttek, hogy Angyalföld ismét megérdemel egy újabb országos léptékű beruházást. A felelősségteljes döntés alapján egy 16,1 milliárdos fejlesztést hajtanak végre.

A Fidesz kormány szerint Angyalföld megérdemli az újabb országos léptékű beruházást (fotó:omrrk.hu)

– A közel 37 ezer négyzetméteres, világszínvonalú, a Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátorműhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet – a klinikai épület teljes helyreállítása után – a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet, míg a zsidó imaházat látogatóközpontként hasznosítják – mondta el lapunknak Harrach Tamás. Hozzátette, ezáltal a Városligetbe költöző három múzeum raktározási és restaurálási problémái rendeződnének, és az egész környék előtt új fejlődési pálya nyílhat meg. Több építész szakember véleménye alapján az új múzeumi negyed Budapest egyik legjobb rozsdaövezeti városrehabilitációja lehet.
– Furcsának találom azt a szocialista megközelítést, amikor a kerületi propagandában a kormányberuházások hasznosságát mérlegelik a lakosok szempontjából. Véleményem szerint bármilyen építkezés vagy városrehabilitáció elsősorban a helyiek érdekeit szolgálja. Egy szépséghibája lehet csak a beruházásnak, hogy nem ők vágják át a szalagot a megnyitásnál.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.