EUR: 324,09 Ft
CHF: 281,12 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb XIII.kerület

Harrach Tamás: A kormány gőzerővel építi Angyalföldet

2007-ben, az „egészségügyi reform” keretében Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormány bezáratta a jól működő Szabolcs utcai kórházat. Ugyanebben az évben újabb MSZP-s pofont kapott a XIII. kerület: hagyták elveszni a közel 10 milliárd forintba kerülő kormányzati központ lehetőségét, amely éppen a Szabolcs utca mögött épült volna fel.

A környék egyre szomorúbb képet kezdett mutatni… – mondta el lapunknak Harrach Tamás fideszes országgyűlési képviselőjelölt.


A Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátor-műhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet (Fotó:omrrk.hu)

A „szlömösödésnek” indult városrész reménytelennek tűnő helyzetbe került, ekkor dobott mentőövet a Fidesz-kormány, amikor arról döntöttek, hogy Angyalföld ismét megérdemel egy újabb országos léptékű beruházást. A felelősségteljes döntés alapján egy 16,1 milliárdos fejlesztést hajtanak végre.

A Fidesz kormány szerint Angyalföld megérdemli az újabb országos léptékű beruházást (fotó:omrrk.hu)

– A közel 37 ezer négyzetméteres, világszínvonalú, a Városliget közelében felépülő épületegyüttesben a raktárak, restaurátorműhelyek, kutatószobák, irodák mellett kap majd helyet – a klinikai épület teljes helyreállítása után – a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet, míg a zsidó imaházat látogatóközpontként hasznosítják – mondta el lapunknak Harrach Tamás. Hozzátette, ezáltal a Városligetbe költöző három múzeum raktározási és restaurálási problémái rendeződnének, és az egész környék előtt új fejlődési pálya nyílhat meg. Több építész szakember véleménye alapján az új múzeumi negyed Budapest egyik legjobb rozsdaövezeti városrehabilitációja lehet.
– Furcsának találom azt a szocialista megközelítést, amikor a kerületi propagandában a kormányberuházások hasznosságát mérlegelik a lakosok szempontjából. Véleményem szerint bármilyen építkezés vagy városrehabilitáció elsősorban a helyiek érdekeit szolgálja. Egy szépséghibája lehet csak a beruházásnak, hogy nem ők vágják át a szalagot a megnyitásnál.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.