2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIII.kerület

Harrach Tamás vlogokkal üzen a Facebook-oldalán

Az internetes felületek egyre több embernek jelentik az elsődleges hírforrást. A hagyományos híroldalak mellett mind nagyobb figyelem terelődik a közösségi oldalakra. A XIII. kerület várható országgyűlési képviselőjelöltjei közül magasan Harrach Tamásnak, a Fidesz jelöltjének van a legtöbb követője.

– Mit gondol, miért az ön Facebook-profilja a legnépszerűbb a kerületi jelölteké közül?
– A Fidesz nem csapta be a választóit, a valódi problémákkal foglalkozunk. Sokan félünk attól, hogy amit Magyarország nehéz munkával elért, most veszélybe kerülhet. A határkerítés felépítése mindannyiunk érdekét szolgálja, aki ezt lebontaná, vagy csak relativizálja az illegális migráció súlyosságát, az az ország ellen fordul. Ezt az álláspontot képviselem a Facebook-oldalamon is, ami egyezik az emberek többségének véleményével, és ezt lájkokkal fejezik ki.


Harrach Tamás elmondta, nagyságrendileg 100 milliárd forint értékben fejlesztett tavaly a Fidesz kormány Angyalföldön

– Milyen témákat kíván még felvetni a közösségi oldalon?
– Szeretném bemutatni, hogy a XIII. kerületiek nemcsak a migráció megfékezésében számíthatnak ránk, hanem kerületünk fejlesztésében is. Nagyságrendileg 100 milliárd forint értékben fejlesztett tavaly a Fidesz-kormány Angyalföldön. A helyi baloldal ezzel persze nem tud mit kezdeni. Vagy agyonhallgatják, vagy rossz fejlesztésnek hívják, cikizik a beruházásokat, azután meg váratlanul fényképeztetik magukat vele. Nekem egyértelmű a hozzáállásom ezekhez a beruházásokhoz: büszke vagyok rájuk, és szeretném, ha minél többen tudnának kerületünk új fejlesztéseiről.

– Fényképeket, anyagokat fog feltölteni az elkészült épületekről?
– Az embereknek ma kevés idejük van közügyekről tájékozódni, de egy képviselőjelöltnek kötelessége a leghatékonyabb módon informálni a választókat. Ezért szeretném rövid videókban megmutatni a Facebook-oldalamon, hogy Angyalföld, a Váci út környéke, a rakpart vagy például a sportlétesítményeink milyen lenyűgöző fejlesztéseken mennek át a kormányzati beruházásoknak köszönhetően. Szeretném, ha a kerületi baloldal is ugyanannyira örülne a kormányzati fejlesztéseknek, ahogy mi is örülünk az önkormányzat nagyságrendekkel kisebb beruházásainak. De a legfontosabb, hogy a jövőben is megmutassuk az itt élőknek: számíthatnak ránk.


Felértékelődik a sajtó szerepe

A választások közeledtével felértékelődik a sajtó szerepe. A polgárok érezhetően nyitottabbak a közügyekre, a politikusok többet szerepelnek a médiában. A hagyományos napi- és hetilapok példányszámai folyamatos csökkenést mutatnak, helyüket az internetes újságok és a közösségi médiumok veszik át. A nyomtatott sajtó zsugorodása az ingyenes lapokat nem érinti. A postaládákba kerülő pártkiadványok és önkormányzati újságok egyhangúságában színfoltot jelentenek a független lapok. A Lokál Extra piaci szereplőként nem adóforintjainkból finanszírozott propagandakiadvány, ezért is válhatott az ország legnagyobb példányszámú hetilapjává. Az újság olyannyira népszerű, hogy még a baloldali megmondóemberek is számon tartják várható érkezését. Egy hétvégi televíziós műsorban Farkasházy Tivadar tudatta a széles nyilvánossággal, hogy hetilapunkat naponta látni véli postaládájában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.