EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Nyíregyháza

Hatmilliárdból fejlesztett a ContiTech

Másfél év alatt több mint hatmilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán. A német multicég ráadásul 200 fővel bővítette munkatársai létszámát. A beruházással jelenleg 70 ezer négyzetméteren 500 alkalmazottal állítanak elő autóipari alkatrészeket.

2015 óta jelentős fejlesztéseket hajtott végre a Continental-csoport Nyíregyházán. Több mint hatmilliárd forintból bővítették a kapacitásokat, valamint új technológiákat honosítottak meg: bővült a gyártósorok kapacitása és így jött létre a hűtő-fűtő tömlők előállításhoz szükséges technológia. Ezeket a múlt kedden ünnepélyes keretek között adták át.


Nyers gumicsöveket vulkanizálnak a gyár új, hűtő-fűtő tömlőket készítő üzemében
MTI Fotó: Balázs Attila

A német cég nyíregyházi fejlesztéseit a kormányzat is több mint kétmilliárd forinttal támogatta. Az átadáson részt vett Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes is.

Jászai Menyhért alpolgármester és Magyar Levente Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes
(Fotó: Lokál)

Az ünnepségen az is kiderült, hogy az elmúlt nyolc évben több mint kétszeresére, 680 milliárd forintra nőtt az ipar termelési értéke Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, és ez idő alatt Nyíregyházán az országos átlag alá, 3,5 százalékra csökkent a munkanélküliség. 2010 óta az állami befektetési ügynökség segítségével 500 milliárd forint befektetés érkezett a térségébe, aminek során 5000 új munkahely jött létre.

Jókay László, a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója (balra) bemutatta a gyárat a vendégeknek
(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.