2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Nyíregyháza

Hatmilliárdból fejlesztett a ContiTech

Másfél év alatt több mint hatmilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán. A német multicég ráadásul 200 fővel bővítette munkatársai létszámát. A beruházással jelenleg 70 ezer négyzetméteren 500 alkalmazottal állítanak elő autóipari alkatrészeket.

2015 óta jelentős fejlesztéseket hajtott végre a Continental-csoport Nyíregyházán. Több mint hatmilliárd forintból bővítették a kapacitásokat, valamint új technológiákat honosítottak meg: bővült a gyártósorok kapacitása és így jött létre a hűtő-fűtő tömlők előállításhoz szükséges technológia. Ezeket a múlt kedden ünnepélyes keretek között adták át.


Nyers gumicsöveket vulkanizálnak a gyár új, hűtő-fűtő tömlőket készítő üzemében
MTI Fotó: Balázs Attila

A német cég nyíregyházi fejlesztéseit a kormányzat is több mint kétmilliárd forinttal támogatta. Az átadáson részt vett Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes is.

Jászai Menyhért alpolgármester és Magyar Levente Külgazdasági és Külügyminiszter-helyettes
(Fotó: Lokál)

Az ünnepségen az is kiderült, hogy az elmúlt nyolc évben több mint kétszeresére, 680 milliárd forintra nőtt az ipar termelési értéke Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, és ez idő alatt Nyíregyházán az országos átlag alá, 3,5 százalékra csökkent a munkanélküliség. 2010 óta az állami befektetési ügynökség segítségével 500 milliárd forint befektetés érkezett a térségébe, aminek során 5000 új munkahely jött létre.

Jókay László, a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója (balra) bemutatta a gyárat a vendégeknek
(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek