EUR: 321,80 Ft
CHF: 280,47 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Hódmezővásárhely

Hegedűs Zoltán: Ha közös a kasszánk, közösen döntsünk!

Hódmezővásárhely 2018-as költségvetésének összeállítása előtt Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester konzultációt kezdeményezett a város különböző társadalmi szegmenseivel.

Ez az első ilyen alkalom, hogy a költségvetés összeállítása előtt konzultációt tartanak, de Hegedűs Zoltán elmondta, hogy a jövőben szeretné, ha ebből gyakorlat lenne. „Én azt tartom jónak a város szempontjából, ha közös a kasszánk, akkor közösen is döntsünk. Ezért kezdeményeztem ezeket a konzultációkat is, hogy tudjunk ebben a kérdéskörben is beszélgetni, a fontos dolgokat egyeztetni” – fogalmazott az alpolgármester.


Hegedűs Zoltán alpolgármester összesen tíz csoporttal folytatott tárgyalást: az oktatás, az egyházak, a sport, a szociális szféra, az olvasókörök, a vállalkozók, a gazdák, a horgászok, az orvosok és az állatvédők képviselőivel.

Tárgyalás folyt a gazdák képviselőivel. Ezen a konzultáción felmerült a külterületi közútrendszer fejlesztése, a közbiztonság további javítása a tanyás térségekben és a helyi védjegy létrehozása is. Illetve a vállalkozókkal is történtek egyeztetések. Szinte minden munkaadó arról számolt be, hogy a szakképzett munkaerő hiányával küzdenek. Különböző ötletek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ezen hogyan lehetne segíteni. Szinte minden területen hiány van, és minden szakmában azonnal fel tudnának venni munkavállalókat. Megoldásként az merült fel, hogy a bérek emeléséhez a helyi adók csökkentésével tudna hozzájárulni az önkormányzat.

Az egészségügyet is érintő kérdések ugyancsak napirendre kerültek, hiszen azokkal az orvosokkal is tárgyalt az alpolgármester, akik nem önkormányzati rendelőben dolgoznak. A cél az, hogy egy 2-3 éves programot dolgozzanak ki, amelynek értelmében Hódmezővásárhely összes orvosi rendelője megújul. A horgászok esetében abban indítanak együttműködést, hogy a közös vízpart tisztán tartása, karbantartása ügyében közösen járjanak el, hogy megfelelő körülmények között tudjanak a horgászok horgászni, illetve a szabadidejüket ott töltők is szép környezetben lehessenek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.