EUR: 320,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Hódmezővásárhely

Hegedűs Zoltán: Ha közös a kasszánk, közösen döntsünk!

Hódmezővásárhely 2018-as költségvetésének összeállítása előtt Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester konzultációt kezdeményezett a város különböző társadalmi szegmenseivel.

Ez az első ilyen alkalom, hogy a költségvetés összeállítása előtt konzultációt tartanak, de Hegedűs Zoltán elmondta, hogy a jövőben szeretné, ha ebből gyakorlat lenne. „Én azt tartom jónak a város szempontjából, ha közös a kasszánk, akkor közösen is döntsünk. Ezért kezdeményeztem ezeket a konzultációkat is, hogy tudjunk ebben a kérdéskörben is beszélgetni, a fontos dolgokat egyeztetni” – fogalmazott az alpolgármester.


Hegedűs Zoltán alpolgármester összesen tíz csoporttal folytatott tárgyalást: az oktatás, az egyházak, a sport, a szociális szféra, az olvasókörök, a vállalkozók, a gazdák, a horgászok, az orvosok és az állatvédők képviselőivel.

Tárgyalás folyt a gazdák képviselőivel. Ezen a konzultáción felmerült a külterületi közútrendszer fejlesztése, a közbiztonság további javítása a tanyás térségekben és a helyi védjegy létrehozása is. Illetve a vállalkozókkal is történtek egyeztetések. Szinte minden munkaadó arról számolt be, hogy a szakképzett munkaerő hiányával küzdenek. Különböző ötletek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ezen hogyan lehetne segíteni. Szinte minden területen hiány van, és minden szakmában azonnal fel tudnának venni munkavállalókat. Megoldásként az merült fel, hogy a bérek emeléséhez a helyi adók csökkentésével tudna hozzájárulni az önkormányzat.

Az egészségügyet is érintő kérdések ugyancsak napirendre kerültek, hiszen azokkal az orvosokkal is tárgyalt az alpolgármester, akik nem önkormányzati rendelőben dolgoznak. A cél az, hogy egy 2-3 éves programot dolgozzanak ki, amelynek értelmében Hódmezővásárhely összes orvosi rendelője megújul. A horgászok esetében abban indítanak együttműködést, hogy a közös vízpart tisztán tartása, karbantartása ügyében közösen járjanak el, hogy megfelelő körülmények között tudjanak a horgászok horgászni, illetve a szabadidejüket ott töltők is szép környezetben lehessenek.


Kapcsolódó Cikkek