2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb IV.kerület

Hetedszer is a legsportosabb lenne Újpest

Idén immár hatodik alkalommal hajt Újpest a Legsportosabb Város kitüntetésre a 70 ezer főnél nagyobb lélekszámmal rendelkező települések kategóriájában. Ez nem véletlen, hiszen az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a kerületi sport támogatását.

Mint azt lapunknak Zsigmond Barna Pál alpolgármester elmondta, az elmúlt években számos új sportlétesítményt építettek vagy régit fejlesztettek Újpesten.
Megépült például a Halassy Olivér városi uszoda, de hét iskolában is kialakítottak műfüves labdarúgópályát. Folyamatos a tornatermek, a sportpályák és a sportparkok építése, felújítása, mint a májusban átadott Semsey Park, vagy a nemrég kezdődött többcélú sportberuházás a Tábor utcai és Szilágyi úti sporttelepen – mondta Zsigmond Barna Pál, aki hozzátette, az önkormányzat hatodik éve vesz részt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány programjában, melynek eredményeképpen a 16. óvodai pályát adták át tavaly ősszel.


Újpest eddig hat alkalommal kapta meg a Legsportosabb Város kitüntetést, köszönhetően a rengeteg a kereti lakosoknak ( Fotó: Sáfár Tibor)

– No és ne feledjük: nálunk működik az ország egyik legpatinásabb sportegyesülete, az idén 133 esztendős Újpesti Torna Egylet, mely számos olimpiai, világ- és Európa-bajnokot adott a magyar sportéletnek. Talán az UTE jövőbeni olimpiai bajnokai is itt kezdik meg sportpályafutásukat. A másik győzelem, amit elértünk tavaly, az, hogy a kormány 6 milliárd forintos támogatást ítélt meg az UTE, végső soron Újpest számára. Újpest soha nem részesült még ekkora támogatásban. Ez a beruházás, a kerület egészét szolgálja, a tömegsportot, a városfejlesztést, és a legfontosabb, hogy gyermekeink egészségét.

Az önkormányzat hatodik éve vesz részt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány programjában, melynek eredményeképpen már a 16. óvodai pályát adták át tavaly

A Legsportosabb Város díjat a Kihívás Napján lehet megszerezni. A programot 1991-től rendezik meg hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében. Május utolsó szerdáján a részt vevő városok sportolásra ösztönzik polgáraikat, és abban mérik össze az erejüket, hogy hol mozognak legalább tizenöt percet a legtöbben a lakosság lélekszámához viszonyítva. A versengés éjfélkor kezdődik és este kilencig tart. Magyarországon a népesség létszáma alapján megállapított hét kategóriában vesznek részt a versenyben a települések. Újpest az elsők között csatlakozott a mozgalomhoz, és a legutóbbi hat alkalommal sorozatban nyerte el a legsportosabb város címet a nagyvárosok, vagyis a hetvenezer főnél nagyobb lélekszámú települések kategóriájában.


A Kihívás Napja nem csupán a versengésről szól, még ha fontos ez is, de a legfontosabb, hogy sportoljunk együtt, legyünk egészségesek, tartsunk össze, és örvendjünk annak, hogy sportolhattunk. Az a nap igazi fő üzenete, hogy mozogjon mindenki. Ezért a köszönet leginkább Újpest polgárait illeti, akik az elmúlt években felsorakoztak az ügy mögé, reméljük, idén is mi leszünk a kategória győztesei.

Kapcsolódó Cikkek