2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Hétmilliárdból fejlesztik a Szent Rókus Kórházat

Már idén 406 millió forintból, hosszú távon pedig több mint hétmilliárd forintból újul meg a Szent Rókus Kórház az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be Bajkai István fideszes országgyűlési képviselőjelölt.

Bajkai szerint a 406 milliós összegből a kórház 200 millió forintot orvosi műszerekre fordíthat, amelyek az egynapos sebészeti eljárásokat segítik majd. A maradék 206 millióból pedig lehetősége lesz a kórháznak megtervezni a hétmilliárdos fejlesztés menetét.


A nagyobbik támogatási összegnek köszönhetően lehetőség nyílik a kórházban tíz kezelőhelyes dialíziscentrum létrehozására és a járóbeteg-ellátási részleg felújítására. A beruházás során 2–4 ágyas, komfortos kórtermeket, ezen belül 150 ágyas kardiológiai rehabilitációs centrumot és 50 ágyas gasztroenterológiai rehabilitációs profilú, illetve 90 ágyas krónikus belgyógyászati osztályt alakíthatnak ki.

Dr. Göböl Zsolt főigazgató hangsúlyozta, az intézmény célja, hogy kellőképpen segítse a nagyobb centrumkórházak működését.

Kapcsolódó Cikkek