EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb II.kerület

Hidegkúti vendégségben a Budajenő

Tökéletes körülmények fogadják a Hidegkúti SC sporttelepére betérőket, ami nem csoda, hiszen a Pokorny József Sportközpontot négy évvel ezelőtt adták át. Az egy nagy és három kis méretű műfüves focipályán pedig folyamatosan zajlik a sportélet, idén télen például a Pest megyei amatőr focibajnokságban szereplő Budajenő csapata is Hidegkúton készül.

Hiába a januári hideg idő, hiába az este nyolcórás kezdés, a budajenői játékosok becsülettel készülnek a bajnokság tavaszi rajtjára.


A Budajenő csapatát tökéletes körülmények fogadták a Pokorny Sportközpontban (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Korábban sajnos nem tudunk edzeni, hiszen mivel amatőr csapat vagyunk, mindenki munka vagy iskola után, a szabadidejét áldozza fel – mondta lapunknak Fehér György, a csapat vezetőedzője, aki hozzátette, valóban tökéletes körülmények fogadták őket Hidegkúton.
– Nagy érték, ha egy amatőr csapatnak van műfüves pályája, hiszen a téli időszakban csak így lehet edzeni. Nekünk nincs, a pályánkat hó borítja, vagy épp nyakik sáros lenne mindenki, így más megoldás után kellett néznünk. Hidegkút szerencsére nincs messze Budajenőtől, és mivel itt minden adott, egyértelmű volt, hogy ezt a pályát béreljük ki a téli időszakra.
Persze, Fehér György pontosan tudta, hova érkezik a csapatával, hiszen kisebb-nagyobb megszakításokkal majd’ 15 évet játszott a hidegkúti csapatban.

A hideg idő és a késői kezdés ellenére a játékosok becsülettel tették a dolgokat (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Valóban, még a régi, göröngyös pályán játszottam, a régi faházakban öltöztem. Annak is megvolt a bája, de azért a mostani létesítményben sokkal jobb készülni egy bajnokságra. Szerencsésnek mondhatom magam, mert tagja lehetettem annak a hidegkúti csapatnak, amelyik 2015-ben, azaz a pálya elkészültekor, megnyerte a bajnokságot. Ám ma már csak edzősködöm, de nagyon jó érzés, hogy dolgozzak bárhol, amikor Hidegkútra jövök, igazi családtagként fogadnak – mesélte Fehér György, aki elárulta, reménykedett abban, hogy egyszer lehet majd a Hidegkút edzője, de ennek még nem jött el az ideje.


– Most Budajenőn vagyok, a csapattal a Pest megyei bajnokság harmadosztályában szerepelünk, jelenleg a hetedik helyen állunk, de csak két ponttal vagyunk lemaradva a második helyezettől. A fiúk remek társaságot alkotnak, ezért arra számítok, hogy bár kiélezett lesz a tavaszi idény, sok sikerélmény ér majd minket. Titkon reménykedem egy dobogós helyezésben. A fiúk tényleg minden dicséretet megérdemelnek, rendesen végzik a feladatokat, sőt, mivel amatőr csapat vagyunk, mindenki komoly összeget fizetett azért, hogy itt edzhessünk, hiszen a pályabérleti díjat senki nem fizeti ki helyettünk. Ha elérjük a célunkat, azt a hidegkúti vendégszeretetnek is köszönhetjük!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.