2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Tapolca

Hólabda – add tovább!

Térségünk közéletének neves szereplői megválaszolnak egy nekik feltett kérdést, hogy aztán ők maguk faggassanak egy általuk kiválasztott embert egy másik fontos témában. Továbbdobjuk a Hólabdát!

A Hólabdát Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Ajka, Tapolca és környéke Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje kezdte. A kérdés Csali János borászhoz, Nemesvita polgármesteréhez érkezett:


„Mennyire tartja komoly veszélynek a migrációt, az Európai Unió által erőltetett kötelező betelepítést a saját településére nézve?”

Csali János válasza: „Nagyon komoly veszélynek tartom, hiszen a betelepülő idegen kultúrák elnyomják a miénket. Nemesvita egy mélyen gyökerező keresztény hagyományokkal rendelkező település, erős identitással. Őrizzük, vigyázzuk a tradícióinkat, amelyekből nem engedünk. A Hólabdát továbbdobva Májer Jánostól, a badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatójától kérdezem, hogy milyen volt az őszi szüret, hogyan sikerültek a 2017-es badacsonyi borok?

Kapcsolódó Cikkek