2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Zalaegerszeg

Hősképzés Zalaegerszegen

Bárki lehet hős! Tanuld meg az újraélesztés legalapvetőbb mozdulatait és a félautomata defibrillátor használatát az Országos Mentőszolgálat szakembereitől február 26-án 15 órától a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon. Felismerve a téma fontosságát, a kezdeményezéshez csatlakozott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zalai Különleges Mentők Egyesülete is. Hirtelen halál – baleset, idegen test félrenyelése, víz alá merülés stb. – esetén a laikusok lélekjelenlétén múlik, hogy képesek-e életben tartani a sérültet, amíg a mentő megérkezik. Ezért nagyon fontos, hogy ilyen esetben ne essünk pánikba és tegyük meg azt a néhány látszólag bonyolult, valójában egyszerű mozdulatot, amelyekkel életet lehet menteni. Tanuljuk meg, hogyan kell!

A hősképzés helyszíne

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.