EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Veszprém

Hősöket képeznek

Az egész országra kiterjedő „hősképzést” indított az Országos Mentőszolgálat. Az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok minden hónapban ingyenes újraélesztés-oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyeken található mentőállomásain.

Erre a veszprémi állomáson, az Almádi út 36. szám alatt is van lehetőség minden hónap utolsó hétfőjén, 15-től 17 óráig.


Az érdeklődőket szakemberek készítik fel a segítségnyújtásra (fotó: Szalai Csaba)

Magyarországon évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében utcán, közterületen. Többségük megmenthető lenne, ha valaki perceken belül megkezdené az újraélesztést, a mellkasi nyomásokat. Ennek pontos kivitelezéséről tájékozódhatnak, illetve gyakorlóbábukon ki is próbálhatják azok az érdeklődők, akik a hónap végén ellátogatnak a veszprémi mentőkhöz. A lehetőség nemcsak azok számára hasznos, akik most kezdik megtanulni az életmentést, azoknak is gyakorlási lehetőséget jelent, akik korábban már elsajátították a helyes technikát, hiszen a megszerzett tudást rendszeres gyakorlással ébren tartva várható el a legmegfelelőbb segítségnyújtás egy valódi vészhelyzetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.