EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Pécs

Hosszabb a tél a Mecsekben?

Amíg a városban a latyak vagy a sok eső okoz bosszússágot, addig télen a Mecsekben szánkózni és síelni is lehet. Bár sokan meglepődnek ezen, a tengerszint felett 535 méteren fekvő Misinán 3-4 fokkal is hidegebb lehet, mint a városban. A pécsi sípálya pedig évente akár 30 napot is nyitva tart. A kampós felvonóval működő, retró hangulatot idéző sípályára Kaposvárról és Dunaújvárosból is érkeztek már siklani, de legutóbb az egyetem brazil és indai hallgatói is lécet húztak itt – nyilatkozta a PVSK síszakosztálya.

A misinai sípálya az ország egyik legnagyobb múltú pályája. 1944-ben létesült, ahol a 600 és 400 méteres szakaszt alakítottak ki. A drótköteles felvonó pedig igazi kuriózum, immár 54 esztendeje szállítja a sízőket (Fotó: Pécsi Sípálya)

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.