2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Pécs

Hosszabb a tél a Mecsekben?

Amíg a városban a latyak vagy a sok eső okoz bosszússágot, addig télen a Mecsekben szánkózni és síelni is lehet. Bár sokan meglepődnek ezen, a tengerszint felett 535 méteren fekvő Misinán 3-4 fokkal is hidegebb lehet, mint a városban. A pécsi sípálya pedig évente akár 30 napot is nyitva tart. A kampós felvonóval működő, retró hangulatot idéző sípályára Kaposvárról és Dunaújvárosból is érkeztek már siklani, de legutóbb az egyetem brazil és indai hallgatói is lécet húztak itt – nyilatkozta a PVSK síszakosztálya.

A misinai sípálya az ország egyik legnagyobb múltú pályája. 1944-ben létesült, ahol a 600 és 400 méteres szakaszt alakítottak ki. A drótköteles felvonó pedig igazi kuriózum, immár 54 esztendeje szállítja a sízőket (Fotó: Pécsi Sípálya)

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.