2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Hosszú távon fejtik ki hatásukat a gazdaságfejlesztő csomagok

A migránsokat kibocsátó országoknak nyújtott gazdaságfejlesztő csomagok közép- vagy hosszú távon fejtik ki hatásukat – mondta a Migrációkutató Intézet munkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Janik Szabolcs Angelino Alfano olasz külügyminiszter keddi bejelentésére reagált, amely szerint Itália újabb 80 millió euróval finanszírozza az afrikai országok gazdasági és szociális fejlesztését, mindenekelőtt a munkahelyteremtést, amivel a helyi fiatalok otthonmaradását kívánja ösztönözni.


A kutató megjegyezte: nem véletlen, hogy a bevándorlás témája az olasz kampány részévé vált, mivel komoly társadalmi problémáról van szó. Az elmúlt négy évben több mint hatszázezer migráns érkezett Dél-Olaszországba, és nagy részük semmilyen védelmi státuszt nem kap – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.