2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Hosszú távon fejtik ki hatásukat a gazdaságfejlesztő csomagok

A migránsokat kibocsátó országoknak nyújtott gazdaságfejlesztő csomagok közép- vagy hosszú távon fejtik ki hatásukat – mondta a Migrációkutató Intézet munkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Janik Szabolcs Angelino Alfano olasz külügyminiszter keddi bejelentésére reagált, amely szerint Itália újabb 80 millió euróval finanszírozza az afrikai országok gazdasági és szociális fejlesztését, mindenekelőtt a munkahelyteremtést, amivel a helyi fiatalok otthonmaradását kívánja ösztönözni.


A kutató megjegyezte: nem véletlen, hogy a bevándorlás témája az olasz kampány részévé vált, mivel komoly társadalmi problémáról van szó. Az elmúlt négy évben több mint hatszázezer migráns érkezett Dél-Olaszországba, és nagy részük semmilyen védelmi státuszt nem kap – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.