EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Extra

Tragédia változtatta meg Mező Misi életét

Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere megannyi koncert mellett jelenleg A Dal zsűritagjaként a Duna Televízióban is bizonyíthatja szakmai rátermettségét. Kevesen tudják azonban, hogy a zene mellett a vallás is kiemelten fontos szerepet játszik az életében, olyannyira, hogy hamarosan teológiai végzettségét is megszerzi a főiskolán.

A zenész gyerekkora óta tudja, hogy Isten létezik, efelől sohasem voltak kétségei. Ettől függetlenül benne is megannyi kérdés fogalmazódott meg az idők során hitével kapcsolatban. Kíváncsisága és tudásszomja mellett egy tragédia is beárnyékolta az életét, aminek feldolgozásához nagy szüksége volt az Úr segítségére.


– Egy tragédia változtatta meg az életemet. Édesanyám meghalt, és ahogy el­ment, máig fájó, mély sebet ha­gyott bennem – nyilatkozta korábban a Borsnak a zenész.

Misi ugyan többször hangsúlyozta, hogy nem szeret a múlton rágódni, lapunknak most elárulta: időről időre igenis visszatekint.
– Az ember ahogy öregszik, és halad előre, olykor visszatekint a múltba, hogy mik voltak azok az értékek, amelyeket még nagyapáitól, nagyanyáitól tanult. Fontos, hogy ki mit hoz magával otthonról, meghatározza az egész életünket, létezésünket – magyarázta a frontember, aki hamarosan teológiából diplomázik.

– Hívő emberként fontos, hogy minél többet tudjak a bibliáról, az evangéliumról. Az etikától a dogmatikáig rengeteg tantárgyunk van. Isten majd eldönti, hogy a megszerzett tudással mit kezdek. A főiskola elvégzése után lesz egy teológiai végzettségem, egy szélesebb körű lexikális tudásom, amit pusztán önszorgalomból szereztem meg – nyilatkozta Misi, aki a kurzus során sokkal türelmesebb és kiegyensúlyozottabb lett.

Fotó: Cser Dániel

 

 

(Instagram)

Kapcsolódó Cikkek

 • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

  Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.

 • Eladhatatlanná vált Jacko birtoka

  Eladhatatlanná vált Jacko birtoka

  Úgy tűnik, még az ingatlanpiacra is hatással van a Michael Jacksonról szóló dokumentumfilm, a Neverland elhagyása, ugyanis az egykori popsztár birtoka ma már senkinek sem kell.

 • Curtis bátyja: Muszáj volt Ati mellett állnunk

  Curtis bátyja: Muszáj volt Ati mellett állnunk

  Curtis drogbotránya családját és párját is nagyon megviselte. Bátyja, Csabi minden nehézség ellenére végig kitartott a rapper mellett, az viszont nagyon fájt neki, ahogy Majka a nyilvánosság előtt felfedte testvére függőségét.