2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Extra

Tragédia változtatta meg Mező Misi életét

Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere megannyi koncert mellett jelenleg A Dal zsűritagjaként a Duna Televízióban is bizonyíthatja szakmai rátermettségét. Kevesen tudják azonban, hogy a zene mellett a vallás is kiemelten fontos szerepet játszik az életében, olyannyira, hogy hamarosan teológiai végzettségét is megszerzi a főiskolán.

A zenész gyerekkora óta tudja, hogy Isten létezik, efelől sohasem voltak kétségei. Ettől függetlenül benne is megannyi kérdés fogalmazódott meg az idők során hitével kapcsolatban. Kíváncsisága és tudásszomja mellett egy tragédia is beárnyékolta az életét, aminek feldolgozásához nagy szüksége volt az Úr segítségére.


– Egy tragédia változtatta meg az életemet. Édesanyám meghalt, és ahogy el­ment, máig fájó, mély sebet ha­gyott bennem – nyilatkozta korábban a Borsnak a zenész.

Misi ugyan többször hangsúlyozta, hogy nem szeret a múlton rágódni, lapunknak most elárulta: időről időre igenis visszatekint.
– Az ember ahogy öregszik, és halad előre, olykor visszatekint a múltba, hogy mik voltak azok az értékek, amelyeket még nagyapáitól, nagyanyáitól tanult. Fontos, hogy ki mit hoz magával otthonról, meghatározza az egész életünket, létezésünket – magyarázta a frontember, aki hamarosan teológiából diplomázik.

– Hívő emberként fontos, hogy minél többet tudjak a bibliáról, az evangéliumról. Az etikától a dogmatikáig rengeteg tantárgyunk van. Isten majd eldönti, hogy a megszerzett tudással mit kezdek. A főiskola elvégzése után lesz egy teológiai végzettségem, egy szélesebb körű lexikális tudásom, amit pusztán önszorgalomból szereztem meg – nyilatkozta Misi, aki a kurzus során sokkal türelmesebb és kiegyensúlyozottabb lett.

Fotó: Cser Dániel

 

 

(Instagram)

Kapcsolódó Cikkek

 • Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  A brit uralkodó magánvagyonának nettó értéke 2,9 százalékkal 533,8 millió fontra nőtt 2017-18-ban – derült ki a brit korona vagyonportfolióját kezelő Duchy of Lancaster éves jelentéséből, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra Londonban.

 • Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgta a Disney James Gunnt, A galaxis őrzői vol. 3. rendezőjét, miután napvilágra kerültek olyan régi Twitter-bejegyzései, amelyekben a pedofíliával és a nemi erőszakkal viccelődött.

 • Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi Józsefet szerdán megoperálták. A színész orvosai hetekkel ezelőtt ugyanis áttéteket találtak a színész szervezetében, noha korábban úgy tűnt, jobban van és legyőzi a tüdőrákot.