2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Így kísérték a Teréz körúti robbantót második tárgyalására – Fotók!

Hétfőn reggel folytatódott a Teréz körúti robbantás büntetőperének tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken, miután múlt hét szerdán P. László minden vallomását visszavonta.

A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten a VI. kerület, Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A két rendőr életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás menthette meg.


Az elkövető nem sokkal később emailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált emailben pedig már újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve egymillió eurót követelt volna. A fiatalembert a cselekmény után néhány héttel, 2016 októberében elfogták, azóta előzetes letartóztatásban van.

A vádlott minden vallomását visszavonta a Teréz körúti robbantás büntetőperének első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken szerdán.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek