2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Így szolgál az RTL Klub

Bár a hivatalos kommunikációban rendszeresen arról olvasni, hogy az RTL Klub független és kiegyensúlyozott híradót sugároz estéről-estére, ha valaki figyelmesen követi a kereskedelmi TV híradóit, érdekes ellentmondásokra lehet figyelmes a hivatalos kommunikáció és a valódi tartalom között – írja a Figyelő.

A portál azt elemezte: Mi lesz a ma esti RTL Klub Híradóban? Mészáros Lőrinc, összeomló egészségügyi ellátás és a BKK. Legalábbis az alapján, ha valaki végignézi a hírműsor elmúlt hetének beszámolóit, ezekre a témákra mindenképpen számíthat. És persze még néhány ellenzéki sajtótájékoztatóról is beszámolnak, ahogy minden este. Az elmúlt héten például nagyon népszerű megszólaló volt az RTL szerkesztőinek körében Karácsony Gergely és Vona Gábor is. Többek között a legutóbbi rendkívüli parlamenti ülésnapról is úgy számoltak be, hogy csak Vona Gábor mondatait idézték vissza szó szerint, míg a kormánypárt válaszát már nem mutatták be, csak röviden összefoglalták. Hogy miért így szerkesztették meg a január 30-i Híradót, azt Kolosi Péter korábbi nyilatkozata magyarázhatja.


A csatorna vezérigazgató-helyettese ugyanis még novemberben úgy nyilatkozott a 24.hu-nak, hogy

„az, hogy mikor mennyi politikával foglalkozik az RTL híradója, az nagyon komolyan függ az aktuális nézői igényektől”.


Tehát ezek szerint a nézők leginkább az ellenzéki pártok véleményére, Vona Gáborra és Karácsony Gergelyre kíváncsiak. Ami egyáltalán nem meglepő. A figyelo.hu birtokába jutott felmérés szerint ugyanis az RTL Klub Híradó nézőközönsége körében az ellenzéki pártok felülreprezentáltak az országos pártpreferenciai átlaghoz képest. Vagyis az RTL Klub Híradóját leginkább a jobbikos választók nézik. A kormánypárti szavazókat pedig úgy tűnik, nem igazán érdekli az RTL Klub hírműsora.

forrás: Figyelő

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.