EUR: 317,51 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Sport

Ilyen címlapokkal emlékeztek az olimpia hőseire a napilapok – Fotók!

A legtöbb nyomtatott napilap – így a Lokál is – címlapon emlékezett meg az első téli olimpiai aranyérmünkre. Ez nem is csoda, hiszen a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összeállítású gyorskorcsolyaváltó történelmi sikert aratott.

“Arany!” – ez az egyetlen szó szerepel a Nemzeti Sport címlapján. A sportnapilap három oldalas összeállítást közölt a történelmi sikerről, olyan érdekességekkel, mint például, hogy a pécsi Burján Csaba és Knoch Viktor tiszteletére nemzeti színűre váltott csütörtökön a helyi tévétorony, vagy hogy a csapat futamok előtti közös rituáléja, hogy zenét hallgatnak az öltözőben, így hangolódva a viadalra.


“Történelmi magyar sportsiker született a téli játékokon” – írja a Magyar Idők. A címlapon azt a képet közlik, amin a magyar váltó tagjai Usain Bolt híres mozdulatát idézik. A fiúk egyébként arra a pezsgőre hajtanak, amit a sztáratléta ígért azoknak, akik feltesznek egy hasonló képet az internetre. Azóta Bolt már megüzente, hogy beváltja ígéretét.

Szintén egyetlen szóval – “Csoda”– jellemezte a magyar sikert a Blikk, többek közt azt is kiemelve, hogy Shaolinék “utolsókból lettek az elsők”. Tudósításukból olyan érdekességeket is megtudhatunk a csapat tagjairól, hogy Liu Shaolin Sándor imádja a tetoválásokat, hogy testvére Liu Shaoang egy kínai császárról kapta becenevét (Ádó), valamint azt is, hogy Knoch Viktor felesége a szintén korcsolyázó Marta Wójcik szerepelt már a Playboyban is.


“Napfény a jégen” – a Hungária slágerét idézi ötletesen a Ripost, ahol családi fotókat is közölnek az olimpia hőseiről. Például Knoch Viktor és – a már említett – gyönyörű kedvese tavaly januári esküvői fotóját, amin kisfiúk Oliver is szerepel, de megmutatják Burján Csaba félmeztelen, téli fürdőzését is.

Természetesen lapunk sem maradhat ki a sorból. A Lokál ma különleges címlappal emlékezett az olimpia hőseire, a logóba még egy aranyérmet is becsempésztünk. Az egész oldalas összeállításunkban megszólalt Liu Shaolin Sándor és öccse Liu Shaoang édesanyja. Szabina asszony elárulta, hogy már nagyon várja, hogy fiai hazatérjenek és egy egész napot velük tölthessen. Szintén nyilatkozott lapunknak a  korábbi jégtáncos Sallai András, aki – Regőczy Krisztinával – hazánk ezidáig utolsó érmét szerezte téli olimpián. – Nem hittem volna, hogy ilyen hosszú ideig tart a „böjt. Remélem, a srácok sikere lökést adhat a téli sportok további fejlődésének – nyilatkozta a Lokálnak az 1980-as játékok ezüstérmese. Ezen kívül azt a pillanatot is megmutattuk olvasóinknak, amikor Liu Shaolin Sándor a győzelem pillanatában megcsókolta kedvesét, a szintén gyorskorcsolyázó Elise Christie-t.

/Fotó: MTI

 

Simicskáék pitiánersége

A Simicska Lajos tulajdonában lévő Magyar Nemzetet nem hatotta meg a soha nem látott magyar győzelem. Címlapjukon fontosabbnak érezték, hogy a kormányt szidják, mint, hogy súlyának megfelelően beszámoljanak egy ilyen felemelő és történelmi sikerről. Igaz ez nem meglepő, hiszen a milliárdos többször is kifejtette, hogy a Jobbikot szeretné látni kormányon a választások után.

Kapcsolódó Cikkek