EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Így telepítené be a migránsokat Karácsony

Egyértelműen a tömeges betelepítés mellett áll Karácsony Gergely, mivel az általa vezetett Zuglóban az utóbbi években több olyan javaslat született, ami megkönnyítette volna az illegális bevándorlók letelepítését – írja az Origó.

Az elmúlt években többször is hangoztatta Karácsony Gergely a Párbeszéd elnöke, hogy egyértelműen a betelepítés és a migrációt támogatná. Ezért sem meglepő, hogy jövőhét kedden kezdődik Zuglóba egy migránsbarát rendezvénysorozat amit Szél Bernadett LMP-s politikus korábbi munkahelye a Menedék Egyesület szervez.


Ezt az álláspontot mutatja 2015-ben kiadott közleményük is melyben a következő áll:

EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket”


A Migration Aid migráns segítő szervezet 2015 szeptemberében kísértetiesen hasonlít a Párbeszéd javaslataira:

„Kérjük a Magyarországon várhatóan feltorlódó menedékkérők számára ideiglenes befogadó állomásokként megnyitni az üresen álló laktanyákat, iskolákat és óvodákat.

Ehhez már csak az európai Zöldek javaslata áll közelebb, akinek nem más mint Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője is a tagja. A frakció vezetője Ska Keller szerint jó ötlet a csoportos betelepítés, ugyanis a bevándorlók szívesebben mennek oda ahol már vannak honfitársaik. Egy interjúban a következőket mondta az integrációjukról:

A szír falu ötlete egy lehetőség azoknak a menekülteknek, akik egyedül nem akarnak az adott országba menni, mert ott nincsenek menekültek.

Karácsony Gergely párttársa és alpolgármestere Szabó Rebeka 2016. májusi előterjesztése a bevándorlók számára is lehetővé tette volna a szociális bérlakások megpályázását – olvasható az Origón.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek