EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Sport

Imádták a gyerekek a pedofil fociedzőt

Hétrendbeli, kiskorú elleni szexuális zaklatás vádjában bűnösnek találták Barry Bennellt, az egykori angol futballedzőt. A 64 éves szakember ezekkel együtt ma összesen 43 rendbeli zaklatás ügyében hallhatja meg az ítéletet – valószínűleg élete végééig rács mögé kerül.

Barry Bennell neve az elmúlt időben összefonódott a pedofília fogalmával. A korábban a Crewe Alexandránál, a Stoke-nál és a Manchester Citynél is dolgozó labdarúgóedző 1979 és 1990 között rengeteg fiatal futballistát zaklatott, általában olyanokat, akik a 8–15 éves korosztályhoz tartoztak. Az áldozatai közül többen öngyilkosok lettek, többek között Gary Speed is, aki a walesi válogatott szövetségi kapitánya volt.


Profimedia, Solo

 

A Daily Mail most nyilvánosságra hozott néhány korabeli levelet abból az 58-ból, amelyekben több futballista is kiáll Bennell mellett. Rob Jones, aki a Liverpoolt erősítette 1990 és 1999 között, azt írja, hogy 13 éves korában ismerte meg Bennellt.

– Öt évig dolgoztam együtt vele, de egyszer sem éreztem, hogy veszélyben lennék – így Jones.

Egy másik levélben Craig Hignett, aki a Middlesbrough csapatában játszott, azt írta, hogy „csak tisztelni tudom Barryt, olyan karaktere van, amit a gyerekek imádnak”.

Az angol foci zaklatási botránya 2016-ban robbant ki egy Andy Woodward-interjú után. A hatóságok egy év alatt 2028 bejelentés alapján 331 angol és skót klubot találtak érintettnek, 784 áldozatot és 285 lehetséges elkövetőt azonosítottak. A rendőrség forró drótot hozott létre, hogy az érintettek be tudják jelenteni a zaklatásokat. Három nap alatt 860 bejelentés történt.

Kapcsolódó Cikkek