EUR: 323,23 Ft
CHF: 283,13 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Imádták a gyerekek a pedofil fociedzőt

Hétrendbeli, kiskorú elleni szexuális zaklatás vádjában bűnösnek találták Barry Bennellt, az egykori angol futballedzőt. A 64 éves szakember ezekkel együtt ma összesen 43 rendbeli zaklatás ügyében hallhatja meg az ítéletet – valószínűleg élete végééig rács mögé kerül.

Barry Bennell neve az elmúlt időben összefonódott a pedofília fogalmával. A korábban a Crewe Alexandránál, a Stoke-nál és a Manchester Citynél is dolgozó labdarúgóedző 1979 és 1990 között rengeteg fiatal futballistát zaklatott, általában olyanokat, akik a 8–15 éves korosztályhoz tartoztak. Az áldozatai közül többen öngyilkosok lettek, többek között Gary Speed is, aki a walesi válogatott szövetségi kapitánya volt.


Profimedia, Solo

 

A Daily Mail most nyilvánosságra hozott néhány korabeli levelet abból az 58-ból, amelyekben több futballista is kiáll Bennell mellett. Rob Jones, aki a Liverpoolt erősítette 1990 és 1999 között, azt írja, hogy 13 éves korában ismerte meg Bennellt.

– Öt évig dolgoztam együtt vele, de egyszer sem éreztem, hogy veszélyben lennék – így Jones.

Egy másik levélben Craig Hignett, aki a Middlesbrough csapatában játszott, azt írta, hogy „csak tisztelni tudom Barryt, olyan karaktere van, amit a gyerekek imádnak”.

Az angol foci zaklatási botránya 2016-ban robbant ki egy Andy Woodward-interjú után. A hatóságok egy év alatt 2028 bejelentés alapján 331 angol és skót klubot találtak érintettnek, 784 áldozatot és 285 lehetséges elkövetőt azonosítottak. A rendőrség forró drótot hozott létre, hogy az érintettek be tudják jelenteni a zaklatásokat. Három nap alatt 860 bejelentés történt.

Kapcsolódó Cikkek

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.

 • UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  UFC-bajnok a birkózó vb-n!

  Október 21-én és 22-én itt lesz Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kg-ban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, Pekingben (szabadfogás 55 kg).