EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Székesfehérvár

Indulnak a katonák

Huszonkét váltás indul a Balkánra a Magyar Honvédség EUFOR Kontingensének részeként. A csütörtökön Fehérváron elbúcsúztatott állomány 2016-ban kezdte meg felkészülését a szolgálatteljesítésre, 2017-ben pedig 30 fővel műveleti területen, 117 emberrel hazai készenlétben látott el szolgálatot.

Az EUFOR-missziót tekintve a Magyar Honvédség adja a harmadik legtöbb katonát Fotó: honvedelem.hu

– Hazánknak elemi érdeke a Balkán stabilitása. A most kiutazó állomány teljes mértékben felkészült feladatai ellátására – hangsúlyozta Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka február 15-én Székesfehérváron.


Az MH EUFOR Kontingens 22. váltásának kibocsátó ünnepségén Korom Ferenc vezérőrnagy úgy fogalmazott: noha Bosznia-Hercegovinában 1995 óta béke honol, ez az állapot törékeny, viszonylagos, és a felszín alatt szunnyad még a parázs. Mint mondta: az EUFOR-missziót tekintve a Magyar Honvédség adja a harmadik legtöbb katonát, és az egyéni beosztások terén is fontos pozíciókban szolgálnak magyar katonák – elég csak például az EUFOR-parancsnokság törzsfőnöki beosztására gondolnunk. A váltás állománya tizenhat alakulat katonáiból állt össze.

– A felkészülés során önök elsajátítottak minden olyan képességet és tudást, amely a külszolgálat biztonságos ellátásához szükséges. Elvárom, hogy öregbítsék a Magyar Honvédség és hazánk jó hírnevét, hiszen önökön keresztül egész nemzetünket megítélik majd – szólt a kiutazó 147 fős állományhoz az MH ÖHP parancsnoka, majd megköszönte a családtagok támogatását.

Az MH 43. Nagysándor József  Híradó- és Vezetéstámogató Ezred állományára épülő kontingens parancsnoka Megtért István alezredes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.