EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Székesfehérvár

Indulnak a katonák

Huszonkét váltás indul a Balkánra a Magyar Honvédség EUFOR Kontingensének részeként. A csütörtökön Fehérváron elbúcsúztatott állomány 2016-ban kezdte meg felkészülését a szolgálatteljesítésre, 2017-ben pedig 30 fővel műveleti területen, 117 emberrel hazai készenlétben látott el szolgálatot.

Az EUFOR-missziót tekintve a Magyar Honvédség adja a harmadik legtöbb katonát Fotó: honvedelem.hu

– Hazánknak elemi érdeke a Balkán stabilitása. A most kiutazó állomány teljes mértékben felkészült feladatai ellátására – hangsúlyozta Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka február 15-én Székesfehérváron.


Az MH EUFOR Kontingens 22. váltásának kibocsátó ünnepségén Korom Ferenc vezérőrnagy úgy fogalmazott: noha Bosznia-Hercegovinában 1995 óta béke honol, ez az állapot törékeny, viszonylagos, és a felszín alatt szunnyad még a parázs. Mint mondta: az EUFOR-missziót tekintve a Magyar Honvédség adja a harmadik legtöbb katonát, és az egyéni beosztások terén is fontos pozíciókban szolgálnak magyar katonák – elég csak például az EUFOR-parancsnokság törzsfőnöki beosztására gondolnunk. A váltás állománya tizenhat alakulat katonáiból állt össze.

– A felkészülés során önök elsajátítottak minden olyan képességet és tudást, amely a külszolgálat biztonságos ellátásához szükséges. Elvárom, hogy öregbítsék a Magyar Honvédség és hazánk jó hírnevét, hiszen önökön keresztül egész nemzetünket megítélik majd – szólt a kiutazó 147 fős állományhoz az MH ÖHP parancsnoka, majd megköszönte a családtagok támogatását.

Az MH 43. Nagysándor József  Híradó- és Vezetéstámogató Ezred állományára épülő kontingens parancsnoka Megtért István alezredes.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.