EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

Infarktust kapott a magyar válogatott futballista

Két futballista felépüléséért fohászkodunk ezekben a napokban. A 16 éves dabasi Duhaj Ádámot egy hétvégi edzőmeccs után kellett többször újraéleszteni, míg az FTC egykori válogatottja, a 36 éves Takács Ákos infarktus miatt került kórházba.

Nem igazán jellemző, hogy 36 évesen infarktust kap az ember. Sőt, ritkaságszámba megy, ám időről időre hallunk sportpályán bekövetkező hirtelen halálesetekről is. Elég például Marc Vivien Foe vagy  Fehér Miklós és Kolonics György tragédiájára gondolnunk.


– Nem normális ilyen fiatal korban az infarktus, de sajnos előfordul – mondta dr. Pavlik Gábor, a Testnevelési Egyetem Sportorvosi Tanszékének tanára a Lokálnak. – Régebben is voltak ilyen esetek, csak akkor nem volt reflektorfényben egy-egy eset vagy halállal végződő tragédia. Szerencsére a legtöbbször azért sikerül felépülnie a betegnek.

Takács Ákos, az ötszörös válogatott labdarúgó a Fradival és később a Győri ETO-val is bajnokságot nyert, 32 évesen vonult vissza sérülése miatt. Az utánpótlásban vállalt edzői munkát, ami mellett az asztalosmesterségbe is belekóstolt, hogy el tudja tartani a családját. Takács tavaly vette át a BLSZ II-ben szereplő ferencvárosi szurkolói csapat, az FFC irányítását.

„Már jól van és a lehető legtöbb pihenéssel lendül át ezen a nehéz helyzeten. Neki és a családjának is nyugalomra van szüksége ebben a helyzetben. A csapat teljes mellszélességgel kiáll mellette és készül a tavaszra” – írta a csapat közleményében a Facebookon.


MTI Fotó: Földi Imre

Kapcsolódó Cikkek