2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb IV.kerület

Irány a dobogó – és a kupagyőzelem

A hétvégén folytatódik az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Az Újpest az ötödik helyről lépne előrébb, de a lila-fehérek még a Magyar Kupában is sok örömet szerezhetnek a szurkolóknak.

A mieink az ötödik helyről várják a folytatást, mindössze öt ponttal vannak lemaradva a dobogó harmadik fokán telelő Debrecentől. A csapat ősszel öt vereség mellett nyolc döntetlent játszott, és hatszor tudott nyerni. Mindez azt jelenti, hogy jó felkészüléssel, remek tavasszal a csapat odaérhet a dobogóra – és ezzel együtt kiléphet a nemzetközi porondra is.
Ehhez viszont sikerrel kell túljutni a tavaszi meccseken – elsőként a szombati, Haladás elleni összecsapáson. Bár a játékoskeret még változhat, az biztos, hogy egy finn bajnok is segíthet elérni a lila-fehérek célját. Babócsy András lett ugyanis az Újpest kapusedzője. A sportember itthon többek között a Vasas, a Stadler FC és a Pécsi MFC játékosa volt, de légiósként a kínai és a finn élvonalban is védett. Az ötszörös finn bajnok és kupagyőztes kapus BL- és KEK-kupamérkőzéseken is védett, 2003-ban őt választották meg Finnország legeredményesebb kapusának, amit gólnélküliségi rekordjának is köszönhetett: 2001-ben az FC Hakánál összesen 882 percig bizonyult bevehetetlennek a kapuja. Babócsy András kapusedzőként eddig megfordult Budaörsön, Kispesten, Pécsett és Salgótarjánban is.


Babocsy András lett az Újpest kapusedzője

– Jó érzések vannak bennem, de azért ez egy nagy kihívás, mivel szerintem nincs olyan edző, aki ki tudja rázni a dolgokat a kisujjából, bárhol is dolgozzon a világon egy első osztályú csapatnál. Gundel-Takács Bencét és Banai Dávidot személyesen is ismertem, de Filip Pajovicot is láttam már számtalanszor védeni. Szeretnék néhány dolgot más szemszögből is megmutatni nekik, hogy aztán eldöntsék, a jövőben melyik a számukra kedvezőbb védési forma bizonyos szituációkban. Természetesen a hibákat is folyamatosan javítani fogjuk – nyilatkozta az újdonsült kapusedző az ujpestfc.hu-n.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.