EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Érd

Irodalom és zene a könyvtárban

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó városi rendezvények sorába illeszkedett Molnár Krisztina Rita és Sinha Róbert előadóestje a Csuka Zoltán Városi Könyvtár felnőttkönyvtárában.

Molnár Krisztina Rita olyan verseket ír, amelyek fő jellemzői a feszes forma, a klasszikus versformák gyakori alkalmazása és a rendkívül kimunkált, részleteiben is kidolgozott szerkesztés. Témái gyakran érkeznek a környező világból; a város, a természet, a minket körülvevő emberek jelennek meg költeményeiben.


Molnár Krisztina Ritától sajátos irodalmi szellemidézés hangzott el

Ezúttal, igazodva az ünnep jellegéhez, az előadott művekben nemcsak és nem is elsősorban a kézzelfogható környezet, hanem a költőt körülvevő „szellemlények”, történelmi figurák: régi korok írói, költői vonultak fel. Ez az irodalmi „szellemidézés” színesen, többféle műfajban feldolgozva jelent meg, így természetesen sikert aratott a könyvtár nagytermét zsúfolásig megtöltő közönségnél.

Az felolvasott írásokat hangulatosan egészítették ki a gitárjáték dallamai

Molnár Krisztina Rita előadott írásaihoz jól illett Sinha Róbert gitárjátéka. Ezeknek a dallamoknak az adott sajátos színt, hogy bár előadójuk végzettségét tekintve klasszikus gitárművész, az akadémia elvégzése után érdekelték más műfajok is, a flamencótól a rockig, a magyar népdaloktól a tangóig.

A klasszikus gitárművésztől nem voltak idegenek más műfajok sem
Fotók: www.csukalib.hu

Ezért aztán nem okozott neki gondot a sokféle szöveghez szerkesztett megfelelő zenei kíséret összeállítása és előadása sem.

Kapcsolódó Cikkek