EUR: 311,43 Ft
CHF: 270,44 Ft
2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Belföld

Ismét havazás várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában


Kontinensünk északnyugati, valamint középső területeinek időjárását anticiklonális hatások alakítják. Arrafelé a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, havazás csak elvétve – az anticiklon peremén – fordul elő. Ugyanakkor Izland, a Pireneusi-félsziget, illetve Kelet-Európa fölött ciklonok örvénylenek. Emiatt a felsorolt tájakon és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, több helyen fordul elő csapadék; északon, északkeleten havazik, másutt főként az eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északkeleti részén többnyire -3 és -15 fok között alakul, de a Skandináv-félsziget magasabban fekvő vidékein -17, -23 fok is előfordul. Enyhébb az idő délebbre és nyugatabbra, arrafelé általában 2 és 11 fok között változik a csúcshőmérséklet, sőt délen néhol 12, 18 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egy köztes anticiklon alakítja, azonban eleinte a tőlünk északkeletre lévő magassági hidegörvény, majd a mediterrán térségben örvénylő ciklon is érezteti hatását.

Várható időjárás az ország területén kedd estig


Éjszaka északon több, délen kevesebb lesz a felhő, délen helyenként köd képződik. Reggelig északkeleten elszórtan, az északnyugati határvidéken néhol havazás is várható. Kedden a ködfoltok feloszlása után a változó felhőzet mellett északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk, majd délután délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, holnap többfelé megélénkül a délkeleti, keleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -8 fok között alakul, de a havas, kevésbé felhős tájakon -10 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +6 fok között várható, a fagypont alatti értékek északkeleten valószínűek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Már kilenc iskolaszövet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatott pénteken a Csongrád Megyei Főügyészség.

 • A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  Nem véletlenül lapítanak most azok az ellenzékiek, akik ellenezték a határkerítés megépítését, és álproblémáról beszéltek. A magyarok hetven százaléka aggódik az illegális bevándorlás miatt, de ugyanekkora azok aránya, akik elégedettek a kormányzat ez ügyben tett lépéseivel – mondta saját kutatásukra hivatkozva Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  A “homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban – írta Hírado.hu. Eközben az ENSZ Magyarország számára elfogadhatatlan migrációs politikát diktáló vitaindító anyagát az a Louis Arbour, migrációért felelős különleges képviselő jegyezte, aki öt évig volt a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi hátterével működő Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója és akit maga a milliárdos tüntetett ki a Soros-egyetemen 2010-ben.