EUR: 330,69 Ft
CHF: 301,57 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld

Ismét havazás várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában


Kontinensünk északnyugati, valamint középső területeinek időjárását anticiklonális hatások alakítják. Arrafelé a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, havazás csak elvétve – az anticiklon peremén – fordul elő. Ugyanakkor Izland, a Pireneusi-félsziget, illetve Kelet-Európa fölött ciklonok örvénylenek. Emiatt a felsorolt tájakon és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, több helyen fordul elő csapadék; északon, északkeleten havazik, másutt főként az eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északkeleti részén többnyire -3 és -15 fok között alakul, de a Skandináv-félsziget magasabban fekvő vidékein -17, -23 fok is előfordul. Enyhébb az idő délebbre és nyugatabbra, arrafelé általában 2 és 11 fok között változik a csúcshőmérséklet, sőt délen néhol 12, 18 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egy köztes anticiklon alakítja, azonban eleinte a tőlünk északkeletre lévő magassági hidegörvény, majd a mediterrán térségben örvénylő ciklon is érezteti hatását.

Várható időjárás az ország területén kedd estig


Éjszaka északon több, délen kevesebb lesz a felhő, délen helyenként köd képződik. Reggelig északkeleten elszórtan, az északnyugati határvidéken néhol havazás is várható. Kedden a ködfoltok feloszlása után a változó felhőzet mellett északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk, majd délután délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, holnap többfelé megélénkül a délkeleti, keleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -8 fok között alakul, de a havas, kevésbé felhős tájakon -10 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +6 fok között várható, a fagypont alatti értékek északkeleten valószínűek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Már nem érdekli a 3-as metró Karácsonyt

  Bár korábban még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek a 3-as metró felújításáért, most Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó vonalat.

 • Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán: Isten óvja Japánt és a magyarokat!

  Orbán Viktor miniszterelnök Japánba utazott, ahol megnyitotta a Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából című tárlatot a tokiói Szépművészeti Múzeumban.

 • Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

  Zaklatással vádolják Gyurcsány jobbkezét

   Zaklatással vádolta meg egy ismert zenész Gréczy Zsolt DK-s politikust, amit nyílt levélben közölt a közösségi oldalán. Gréczy állítólag évek óta zaklatja a népszerű dobos, Zsoldos Dedy párját, aki egy gyermek édesanyja.