EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Ismét havazás várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában


Kontinensünk északnyugati, valamint középső területeinek időjárását anticiklonális hatások alakítják. Arrafelé a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, havazás csak elvétve – az anticiklon peremén – fordul elő. Ugyanakkor Izland, a Pireneusi-félsziget, illetve Kelet-Európa fölött ciklonok örvénylenek. Emiatt a felsorolt tájakon és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, több helyen fordul elő csapadék; északon, északkeleten havazik, másutt főként az eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északkeleti részén többnyire -3 és -15 fok között alakul, de a Skandináv-félsziget magasabban fekvő vidékein -17, -23 fok is előfordul. Enyhébb az idő délebbre és nyugatabbra, arrafelé általában 2 és 11 fok között változik a csúcshőmérséklet, sőt délen néhol 12, 18 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egy köztes anticiklon alakítja, azonban eleinte a tőlünk északkeletre lévő magassági hidegörvény, majd a mediterrán térségben örvénylő ciklon is érezteti hatását.

Várható időjárás az ország területén kedd estig


Éjszaka északon több, délen kevesebb lesz a felhő, délen helyenként köd képződik. Reggelig északkeleten elszórtan, az északnyugati határvidéken néhol havazás is várható. Kedden a ködfoltok feloszlása után a változó felhőzet mellett északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk, majd délután délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, holnap többfelé megélénkül a délkeleti, keleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -8 fok között alakul, de a havas, kevésbé felhős tájakon -10 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +6 fok között várható, a fagypont alatti értékek északkeleten valószínűek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán – mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től várhatóan december végéig nem járnak a vonatok Pécel és Aszód között a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása miatt. Az első ütemben május 12-ig tartó menetrendi változások között van, hogy InterCityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak majd, a többi vonat helyett (eltérő szakaszokon) lesznek pótlóbuszok – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.