2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Ismét rács mögött a legnagyobb euróhamisító

Ismét bilincs kattant Európa legnagyobb euróhamisítójának csuklóján. E. Roland nem csak erről nevezetes, hiszen Kis Grófót is megihlette, aki még dalt is írt mesés gazdagságáról. A férfit ezúttal nem az osztrák, hanem a magyar zsaruk fogták el, és 25 ezer szinte tökéletes eurómásolatot találtak nála.

2015-ben az osztrákok Bécsben ütöttek rajta a szakonyi illetőségű E. Rolandon. Éppen akkor, amikor 292 ezer hamis eurót (kb. 90 millió forintot) próbált eladni. Akkor a magyar férfi nyolc hónapig ült Ausztriában vizsgálati fogságban, de valahogy megúszta a dolgot, hiszen hazatérhetett Magyarországra, s úgy tűnik, éppen ott folytatta, ahol abbahagyta. A Lokál értesülései szerint múlt péntek hajnalban a zsaruk egyszerre több helyszínen tartottak házkutatást, többek között a férfi szakonyi villájában. A rajtaütés sikeres volt, hiszen 25 ezer hamis eurót (kb. 7,6 millió forintot) találtak nála.


Fotó: polizei.gv.at

2015-ben a zsaruk gőzerővel keresték a hamis pénzek előállítására szakosodott nyomdát, de nem találták meg. A mostani nyomozás többheti megfigyeléssel kezdődött. Lehallgatták a férfi minden beszélgetését, és ezután döntöttek úgy, hogy itt az idő az elfogására.

– A férfit őrizetbe vették a zsaruk, de a gyanúsítottak köre még bővülhet, és további nyomozati cselekmények is várhatók – tudtuk meg az ügyet jól ismerő forrásunktól, aki hozzátette: a nyomozók nem tettek le arról a szándékukról, hogy megtalálják a pénznyomdát, ahol Európa legnagyobb pénzhamisító csoportja állítja elő hosszú évek óta a hamis bankjegyeket.


E. Roland egyébként sosem rejtette el mesés gazdagságát: videókat posztolt, ahol fellépett Kis Grófo, sőt Mága Zoltán is. Gyakran utaztak Dubajba, Las Vegasba, de az autóparkjuk sem szerény, hiszen Bentley, Ferrari és szinte mindenféle luxusverda parkolt már a garázsukba.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az illetékes hatóságot is, de lapzártánkig nem válaszoltak kérdéseinkre.

Kapcsolódó Cikkek