EUR: 336,37 Ft
CHF: 314,18 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Extra

Ítélet a gödöllői tragédia ügyében – Zsófi édesanyja a gázoló életét kérte

Tíz év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság a gödöllői gázolóként hírhedtté vált Sz. Lajos hegedűművészt, aki B. Zsófiát halálra gázolta a tőle ellopott autójával. A gyászoló édesanya drámai beszédében vonta felelősségre a férfit, aki szégyenében lesütötte a szemét.

A Gödöllői Járásbíróság tárgyalótermében pár székkel egymás mellett ült a gázoló élettársa és áldozatának, Zsófinak az édesanyja. Nem néztek egymásra, de nem volt titok: a fiatal nő enyhe, Zsófi édesanyja viszont súlyos ítéletben reménykedett.


Mint azt a Lokál megírta, tavalyelőtt július 28-án a Turay Ida Színház munkatársa, B. Zsófi kocsijával megállt gödöllői házuk kapuja előtt, kiszállt, hogy kinyissa a kertkaput. Épp arra járt Sz. Lajos hegedűművész, aki egész este nyugtatózta magát, és sört ivott. Beugrott a járó motorú autóba, majd nagy gázzal elindult. Zsófi, hogy megakadályozza a kocsilopást, az ajtóba kapaszkodott, amely az árokba borult. A férfi kimászott az ablakon, és segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről, míg Zsófi a kocsi alá szorult, és pár perc alatt megfulladt.

Az ítélethirdetés előtt a gyászoló anya kért szót, majd lánya gázolója elé lépett. Amikor megszólalt, a megbilincselt férfi szégyenében lesütötte a szemét és összehúzta magát.


„Bíztam benne, hogy lesz majd olyan emberi megnyilvánulása, ami enyhíti a veszteségünket. De négy hónap alatt mindig olyan unottan, közönnyel ült itt a tárgyalóteremben, hogy csalódnom kellett” – mondta Sz. Lajosnak az édesanya. Majd arról beszélt, hogy Zsófi nagyszülei magukat hibáztatják, amiért nem ők haltak meg. „Nincs joga hozzá, hogy elvegye a gyerekem életét. Naponta megbüntetem magát gondolatban. Maga az első tárgyaláson felajánlotta az életét. Én most igenis kérem az életét, de tudjuk, hogy ezután csak a csönd marad… Azon a napon volt Zsófi születésnapja, telefonon beszéltem vele. Azt mondta, furcsa, hogy senki nincs otthon ezen a napon. Megígértem neki, hogy ne aggódjon, megünnepeljük a születésnapját. És akkor éjjel jött az a telefonhívás…”

A gázoló az utolsó szó jogán motyogva bocsánatot kért a gyászoló szülőktől, majd elsápadva hallgatta az ítéletet, miszerint a bíróság 10 év 8 hónap szabadságvesztéssel sújtotta, és a több mint négymillió forintos bűnügyi költségeket is ki kell fizetnie.

Enyhítésben reménykedik az ügyvéd

– Rengeteg szakmai hibát vétett a nyomozó hatóság, amit a bíróság nem vett figyelembe. Fellebbeztünk a túlzottan szigorú ítélet miatt, másodfokon enyhébb ítéletet szeretnénk elérni – nyilatkozta a Lokálnak dr. Borsos József, a gázoló ügyvédje.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek