2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Kecskemét

Jazzlegendák a Hírös Agórában

Február 4-én a swingé volt a főszerep a Hírös Agórában. A Bohém Ragtime Jazz Band rendhagyó jazztörténeti koncertsorozatának második előadásán a swing korszakát mutatták be az érdeklődőknek.

A swing a jazz egyik műfaja, ami a harmincas évek elején alakult ki, és 1935-re meghatározó stílus lett az Amerikai Egyesült Államokban.  Erőteljes ritmusszekciója nagybőgőből és dobokból áll, ez adja a kíséretet a rézfúvós, a fafúvós, illetve néha a húros hangszereknek. A zene tempója általában közepestől gyorsig terjed, a táncolható swing volt az amerikai populáris zene legdominánsabb formája 1935 és 1945 között.


A Bohém Ragtime Jazz Band és Mudrák Mariann.
fotó: Banczik Róbert

A műfaj kialakulását és fénykorát elevenítették fel a Hírös Agórában, olyan híres zenészek előtt tisztelegve, mint „Fats” Waller, Duke Ellington, Ella Fitzgerald és George Gershwin. A koncerten Mudrák Mariann (ének) és a SwingPotatoes táncegyüttes is színpadra lépett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.