EUR: 318,72 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Ózd

Jelentkezz a Miskolci Egyetem ózdi kihelyezett tagozatára!

Tovább bővülnek Ózdon a felsőfokú oktatás lehetőségei, hiszen szeptember 1-jétől már három alapszakon indít képzést a városban a Miskolci Egyetem. A jelentkezési határidő február 15.

Az állami finanszírozású anyagmérnöki nappali tagozat duális képzés formájában működik. A hallgató szerződést köt az egyetem partnercégével, ott végzi a szakmai gyakorlatot, és fizetést kap. Az Ózdi Acélművek Kft., a General Electric Kft. és a Johnson Electric Kft. közül választhatnak az egyetemisták. Másik alapszak a szociális munka, amely szintén államilag finanszírozott és nappali tagozatos.


Fotó: Lokál
Az egyetemi oktatás egyik helyszíne a Digitális Erőmű

Ezek mellett újabb egyetemi szak indul ősztől a kohászvárosban. A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara mérnökinformatikus alapszakon indít levelező tagozatos képzést. Itt három szemeszter után automatikusan kapják a korszerű webes technológiák irányt, ami az informatika speciális területe.

A sikeres első évfolyam után ezzel a keresett szakkal növeli az Ózdon és térségében, valamint a Felvidéken élő végzős középiskolások lehetőségeit a Miskolci Egyetem. Számos oktatási intézményben adtak tájékoztatást az Ózdon elérhető lehetőségekről, a tanulás körülményeiről: az utazásról, a szállásról és az étkezésről. Érdeklődőkben nincs hiány, viszont közeleg a jelentkezési határidő, 2018. február 15., ameddig minden tanulónak el kell döntenie, hol szeretné folytatni tanulmányait. Jelentkezés:  https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakkereso/!Szakkereso/index.php/szakkereso/index.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.