EUR: 323,44 Ft
CHF: 286,46 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Tapolca

Jó helyre kerültek a csomagok

Többgyermekes családok vehettek át tartós élelmiszerekből és egyéb fogyasztási cikkekből álló ajándékcsomagot Sümegen, Ukkon és Csabrendeken a kormány jóvoltából.

A Mohos családban nemrég született kisbaba. Jókor jött az ajándékcsomag. Fotó:Fidesz Sümeg

Mohos Jánosné meghatódva bontotta ki a számukra összeállított csomagot: olyan dolgokat pakoltak bele a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársai, amelyek minden kisgyermekes családban jól jönnek. Mohosék három gyermeket nevelnek: a legkisebb nemrég született, ezért a legjobbkor jött a segítség.


– A program 2017 nyarán indult, akkor még csak három megyében. Veszprém megye három járása a második ütemben, decemberben került be. Kétféle csomagot osztanak: az egyikbe tartós élelmiszerek, a másikba alapvető fogyasztási cikkek kerülnek – tudtuk meg Rybár Judittól, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatójától.

A csomagosztásokon Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje is részt vett. Azt mondta, ez az akció is jól mutatja, hogy a kormány nem feledkezik meg a rászorulókról és minden eszközzel segíti a gyermekvállalást. Emlékeztetett, hogy erre a programra összesen 30 milliárd forintot fordít a kormány, a hontalanok csomagjaira pedig 4 milliárd forintot különítettek el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.