2018. augusztus 18., szombat
Ilona

Egyéb Tapolca

Jó helyre kerültek a csomagok

Többgyermekes családok vehettek át tartós élelmiszerekből és egyéb fogyasztási cikkekből álló ajándékcsomagot Sümegen, Ukkon és Csabrendeken a kormány jóvoltából.

A Mohos családban nemrég született kisbaba. Jókor jött az ajándékcsomag. Fotó:Fidesz Sümeg

Mohos Jánosné meghatódva bontotta ki a számukra összeállított csomagot: olyan dolgokat pakoltak bele a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársai, amelyek minden kisgyermekes családban jól jönnek. Mohosék három gyermeket nevelnek: a legkisebb nemrég született, ezért a legjobbkor jött a segítség.


– A program 2017 nyarán indult, akkor még csak három megyében. Veszprém megye három járása a második ütemben, decemberben került be. Kétféle csomagot osztanak: az egyikbe tartós élelmiszerek, a másikba alapvető fogyasztási cikkek kerülnek – tudtuk meg Rybár Judittól, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatójától.

A csomagosztásokon Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje is részt vett. Azt mondta, ez az akció is jól mutatja, hogy a kormány nem feledkezik meg a rászorulókról és minden eszközzel segíti a gyermekvállalást. Emlékeztetett, hogy erre a programra összesen 30 milliárd forintot fordít a kormány, a hontalanok csomagjaira pedig 4 milliárd forintot különítettek el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek