2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb VI.kerület VII.kerület

Jótékonysági farsangot rendeztek Erzsébetvárosban

Zene, jó hangulatú buli és 10 ezer forintos vásárlási utalvány rászoruló családoknak – erről szólt a múlt vasárnapi Reményt a gyermekeknek című farsangi buli a Wesselényi utcai ERöMŰVHÁZ-ban. A jótékonysági rendezvényt abból a 9,5 millió forintos adományból rendezték, amelyet Bajkai István, Erzsébetváros fideszes alpolgármestere és a kerület polgárai adtak össze.

Anyukák és apukák, valamint a hozzájuk tartozó legalább ötven gyermek jött el múlt vasárnap délután arra a farsangi bulira, amelyet a Reményt a gyermekeknek Közhasznú Egyesület rendezett Erzsébetvárosban.
A jó hangulatú rendezvényen jelmezes és maszkos kategóriában is tartottak versenyt, a zsűriben Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere is szerepet vállalt. A helyi politikus egyébként hosszú évek óta jelentős mértékben segít a helyi szintű jótékonysági akciókban. Mindezt jól mutatja, hogy az elmúlt évben ő kapta meg a Laurus Díjat, amelyet minden évben a fogyatékkal élőkért végzett és régóta folytatott jótékonysági munka elismeréseként ítélnek oda az arra érdemeseknek.
Az Laurust a kerületben működő Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány hozta létre. A szervezet immár 25 éve mintegy 160, jellemzően értelmi fogyatékos fiatal és felnőtt, valamint rászoruló család lakhatását, ellátását és munkához jutását, valamint művészeti képzését teszi lehetővé, mára mindezt tizennyolc önálló intézményében, emberléptékű és családias környezetben. Bajkai István alpolgármester évek óta saját pénzből támogatja munkájukat, így a szervezet Erzsébetvárosban működő Családok Átmeneti Otthonában lakó rászoruló családokat és gyermekeket is.
A vasárnapi farsangi rendezvényt egyébként abból a 9,5 millió forintból szervezték meg, amely még novemberben gyűlt össze, a Fidesz hagyományos jótékonysági árverésén. Már akkor megfogalmazták, hogy az összegyűlt pénzből a nehéz sorsú családokat fogják támogatni. Az összeget pedig a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület segítségével fogják eljuttatni a nélkülöző családokhoz. Akkor Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere úgy fogalmazott: nagy örömmel tölti el, hogy a két kerületben élők ennyire szívükön viselik a családok sorsát. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a jótékonysági árverésből idővel egy valódi, széles körű összefogás alakul majd ki, amely erős, biztonságot jelentő és nem utolsósorban szétszakíthatatlanul erős szociális hálót fog létrehozni a két kerületben élők számára.
A múlt vasárnapi farsangi rendezvényen vásárlási utalványt adtak át a megjelent, Erzsébetvárosban lakó családoknak, gyermekenként 10-10 ezer forint értékben, a jelmezverseny győztesei pedig társasjátékot is kaptak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.