EUR: 336,31 Ft
CHF: 313,69 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Egyéb VI.kerület VII.kerület

Jótékonysági farsangot rendeztek Erzsébetvárosban

Zene, jó hangulatú buli és 10 ezer forintos vásárlási utalvány rászoruló családoknak – erről szólt a múlt vasárnapi Reményt a gyermekeknek című farsangi buli a Wesselényi utcai ERöMŰVHÁZ-ban. A jótékonysági rendezvényt abból a 9,5 millió forintos adományból rendezték, amelyet Bajkai István, Erzsébetváros fideszes alpolgármestere és a kerület polgárai adtak össze.

Anyukák és apukák, valamint a hozzájuk tartozó legalább ötven gyermek jött el múlt vasárnap délután arra a farsangi bulira, amelyet a Reményt a gyermekeknek Közhasznú Egyesület rendezett Erzsébetvárosban.
A jó hangulatú rendezvényen jelmezes és maszkos kategóriában is tartottak versenyt, a zsűriben Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere is szerepet vállalt. A helyi politikus egyébként hosszú évek óta jelentős mértékben segít a helyi szintű jótékonysági akciókban. Mindezt jól mutatja, hogy az elmúlt évben ő kapta meg a Laurus Díjat, amelyet minden évben a fogyatékkal élőkért végzett és régóta folytatott jótékonysági munka elismeréseként ítélnek oda az arra érdemeseknek.
Az Laurust a kerületben működő Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány hozta létre. A szervezet immár 25 éve mintegy 160, jellemzően értelmi fogyatékos fiatal és felnőtt, valamint rászoruló család lakhatását, ellátását és munkához jutását, valamint művészeti képzését teszi lehetővé, mára mindezt tizennyolc önálló intézményében, emberléptékű és családias környezetben. Bajkai István alpolgármester évek óta saját pénzből támogatja munkájukat, így a szervezet Erzsébetvárosban működő Családok Átmeneti Otthonában lakó rászoruló családokat és gyermekeket is.
A vasárnapi farsangi rendezvényt egyébként abból a 9,5 millió forintból szervezték meg, amely még novemberben gyűlt össze, a Fidesz hagyományos jótékonysági árverésén. Már akkor megfogalmazták, hogy az összegyűlt pénzből a nehéz sorsú családokat fogják támogatni. Az összeget pedig a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület segítségével fogják eljuttatni a nélkülöző családokhoz. Akkor Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere úgy fogalmazott: nagy örömmel tölti el, hogy a két kerületben élők ennyire szívükön viselik a családok sorsát. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a jótékonysági árverésből idővel egy valódi, széles körű összefogás alakul majd ki, amely erős, biztonságot jelentő és nem utolsósorban szétszakíthatatlanul erős szociális hálót fog létrehozni a két kerületben élők számára.
A múlt vasárnapi farsangi rendezvényen vásárlási utalványt adtak át a megjelent, Erzsébetvárosban lakó családoknak, gyermekenként 10-10 ezer forint értékben, a jelmezverseny győztesei pedig társasjátékot is kaptak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.