EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,91 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Nagykanizsa

Kapcsolat reményében zaklatta a férfit

Egy nő rászállt egy férfira, sőt, a családjára is. Három évig zaklatta őket, most bíróság előtt kell felelnie a lelki ámokfutásért.

A Zala Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint V. bő három évvel ezelőtt több alkalommal is pénzt adott kölcsön B.-nek, aki nem készpénz formájában törlesztett, hanem a munkájával.


– B. ezt követően eleinte további munkalehetőségért, később azonban már a sértett iránti érzései miatt és a vele történő párkapcsolat reményében V. akarata ellenére éveken keresztül rendszeresen arra törekedett, hogy kapcsolatot teremtsen vele – ismertette az előzményeket dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője. – A nő rendszeresen hívta telefonon a férfit, illetve leveleket küldött a sértettnek, továbbá 2016 októbere-novembere körüli időpontig még a sértett felesége, K. által használt számot is hívta, hogy V.-vel kapcsolatot teremtsen.

A nő mindent elkövetett, hogy kapcsolatba kerüljön a férfival (Illusztráció: Gergely Szilárd)

A vádirat szerint a szerelmes nő 2016. január 19. és 2017. január 16. között összesen 1384 alkalommal próbált kapcsolatot létesíteni: 582 alkalommal hívást kezdeményezett (567-szer sikertelenül), 361 esetben normál sms-üzenetet, míg 441-szer úgynevezett tömeges sms-üzenetet küldött. Mindhiába. De nem adta fel, 2017. július 15. és 2017. szeptember 17. között ismételten, rendszeresen – telefonon keresztül, továbbá közvetlenül a sértettnek, valamint feleségének küldött levelek formájában is – próbált kapcsolatot teremteni. Ennek az időszaknak a statisztikája: 67 hívás, 252 sms és 2 mms, s emellett V. feleségét is próbálta zaklatni telefonon.


Az ügyészség álláspontja szerint B. magatartásával V. magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, ezért a nőt folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségével vádolják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.