EUR: 322,46 Ft
CHF: 283,39 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Karácsony Gergely az önimádó köpönyegforgató

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mindig úgy mozgatja a szálakat, ahogyan azt az aktuális érdek számára megkívánja. Hasonlóan jobbikos kollégájához, ha pénzről, vagy hatalomról van szó, Karácsony bárkin és bármikor simán átgázol – írja az Origo.

A Pesti Srácok egy pszichológus elemzésére hivatkozva korábban arról írt, hogy a miniszterelnök-jelölt egy egoista politika megtestesítője, minden csak a saját karrierjéről szól, és nem törődik sem a szövetségesekkel sem a választókkal.


Az Origo megtudta, hogy 2006-2009 között, tehát a Gyurcsány-érában a Miniszterelnöki Hivataltól több mint 21 millió forint megbízást kapott családi vállalkozásán, a Social Report Bt.-n keresztül. Mindeközben az álláshalmozó Karácsony a Medián kutatási igazgatója is volt, amely cég, hogy, hogy nem szintén a Miniszterelnöki Hivataltól – Karácsony másik munkahelyétől – kapta a legtöbb megbízást, több mint 700 millió forintot. Ezek után nevetségesen hatott, hogy Karácsony az egykori munkaadóját, Gyurcsányt kritizálta, hiszen végigasszisztálta annak országrontó tevékenységét, és keresett is abból busásan.

2009-ben aztán átigazolt a Gyurcsányt feljelentő LMP-be, és szembeköpte egykori gazdáit. Majd újra visszatért hozzájuk 2014-ben, eljátszva, mintha ez nehezére esett volna. Ekkor épp az Együtt-PM szövetség színeiben. Így elárulta az LMP-t is, hogy ezzel polgármester lehessen Zuglóban. 2017-ben aztán keresztüllépett az Együtt-ön is, hogy Botkát hátbadöfve végül az MSZP miniszterelnök-jelöltje lehessen.


Soros György kedvencének útja Gyurcsány milliótól az LMP-n és más pártcsoportokon át az MSZP-ig és az MSZP végképp esélytelenné tételéig. Egy még baloldali mércével mérve is elképesztően köpönyegforgató politikus karrierje.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek