2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIV.kerület

Karácsony Gergely veszélyezteti a zuglói gyerekek ingyenes nyári táboroztatását

Hihetetlen, de a zuglói képviselő-testület elfogadta azt a költségvetést, amely több mint 100 millió forinttal csökkenti a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. költségvetését. Karácsony Gergely ezzel kimondva-kimondatlanul veszélybe sodorja a zuglói gyerekek ingyenes nyári táboroztatását.

Karácsony Gergely a zuglói gyerekeket hátrányosan érintő beadványt fogadott el (Fotó: Máté Krisztián)

A decemberben tárgyalt zuglói költségvetéshez a kerületi MSZP-frakció módosító indítványt nyújtott be, amelyben azt kezdeményezték, hogy a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. költségvetése 70 millió forinttal csökkenjen. Mindezt úgy, hogy a 2018-as költségvetésben már eredetileg is csökkentették a cégnek szánt összeget. Karácsony Gergely polgármester és miniszterelnök-jelölt a módosító indítványt befogadta, a képviselő-testület pedig – a Fidesz-frakció nem szavazata mellett – az elvonást megszavazta.
– A Sport Kft. legfontosabb feladata a zuglói gyerekek nyári táborozásának megszervezése és lebonyolítása. A cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a csökkentés eredményeképpen a nyári táborok lebonyolítása az eddigiekhez hasonló, változatlan formában nem biztosítható – mondta el lapunknak Jelen Tamás, a kerület Fidesz-frakciójának országgyűlési képviselőjelöltje, aki hozzátette, a brutális és értelmetlen elvonás arra kényszeríti a Sport Kft.-t, hogy a több mint 2000 gyerek nyári napközis táboroztatásáért – az étkezési térítési díjon felül – mindenkitől pénzbeli hozzájárulást kérjen.


– A nyári táborozás fizetőssé tétele leginkább a hátrányos helyzetű családokat fogja érinteni, azokat, akiknek a legfontosabb lenne, hogy a tábort térítésmentesen vehessék igénybe. Nem tartom elfogadhatónak, hogy a kerület a gyermekeken – és különösen a hátrányos helyzetű gyermekeken – spóroljon. Családapaként és a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség zuglói országgyűlési képviselőjelöltjeként is mélységesen felháborít az, amit Karácsony Gergely és az az MSZP-frakció a zuglói gyerekekkel tett. Külön érdekesség, hogy az önkormányzati gazdasági társaságok közül egyedül a Sport Kft. költségvetését csökkentették, míg a többi gazdasági társaságét növelték. Az MSZP-frakció által kezdeményezett elvonás, valamint a költségvetésben eredetileg is szereplő csökkentett támogatási összeg együttesen a Sport Kft. támogatását több mint 30 százalékkal csökkenti.

Dr. Jelen Tamás a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje rendkívüli testületi ülést indítványoz az ügyben

Jelen Tamás hozzátette, a zuglói Fidesz–KDNP-frakció rendkívüli testületi ülést indítványoz annak érdekében, hogy az önkormányzat továbbra is biztosítsa a nyári táboroztatás – étkezési térítési díj feletti – ingyenes lebonyolításához szükséges összeget.


A zuglói sportért dolgoznak

Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. változatos és ingyenes lehetőségekkel szolgálja ki a kerületi lakosság mindennapos sportolási igényeit. A cég szervezi például a polgármesteri hivatal által évek óta újra és újra meghirdetett nyári Patakparti Futás és Sportfesztivált, továbbá számos olyan sporteseményt, amelynek során testközelbe hozzák Zugló élsportolóit és a legnagyobb magyar olimpikonokat.

Mindemellett a műfüves labdarúgópályákon pályabérlési lehetőségekkel várják a sportolni vágyó cégeket, klubokat, egyesületeket, baráti társaságokat és magánszemélyeket. A szabadidősportot figyelembe véve bitumenes kézilabdapályákkal, orange ramp, skate-, streetball-, BMX-, MTB- és Bartendaz-pályákkal rendelkeznek, nyitott sporttelepeiken rendszeresen helyszínt biztosítanak kisebb és nagyobb szabású céges és lakossági rendezvényekhez, baráti összejövetelekhez.

A kerületben működő általános és középiskolák tanulóinak versenyeztetését, a Zugló Kupát is a cég szervezi, és a kerületi nyári napközis tábor, valamint a nagy népszerűségnek örvendő Soltvadkerti Gyermektábor szervezésével és lebonyolításával biztosítják a gyermekek nyári, iskolán kívüli szakmai felügyeletét.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.