2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

Élesedik Karácsony és Gyurcsány viszálya

Úgy tűnik már évekkel ezelőtt is komoly ellentét volt Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc között, ami mára sem csitult. Bár azóta Karácsony Gergely az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett, Gyurcsány Ferenc pedig a Demokratikus Koalíciót vezeti, a viszály továbbra sem csitul. A szocik jelenlegi listavezetője korábban igen kritikusan fogalmazott mostani pártjáról.

Hiába állapodott meg együttműködésről az egyéni kerületekben az MSZP és Gyurcsány Ferenc pártja, a DK, az ellentétek olyan erősek, hogy nagyon nehéz lesz a közös kampány. Karácsony Gergelyről, a szocialisták lízingelt miniszterelnök-jelöltjéről pedig egyszerűen határtalan gyűlölettől és mélységes lenézéstől csöpögő cikkeket közöl folyamatosan a Gyurcsány Ferenc érdekkörébe tartozó Nyugati Fény blog – írja az Origo, aminek a cikkéből az derül ki, hogy az oldal szerint a zuglói polgármester teljesen alkalmatlan a feladatára, ráadásul bármelyik pillanatban képes elárulni a szövetségesét.


Felidézik azt is, hogy Karácsony korábban izzó hévvel kritizálta a szocialistákat, míg most összebútorozott velük. Karácsony nemcsak az LMP-t, hanem az Együttet is elárulta, csakhogy a politikai túlélését biztosítsa – emlegeti Gyurcsány blogja.

A portálon felidézik Karácsony múltját is.


Karácsony Gergely abban az LMP-ben indult, ahol ordítva szidták a szocialistákat meg a rendszert, 2010 előtt. “Mert akkor ugye rettenetesen szar volt az élet a világnak ezen a táján. De semmi baj, Geri, csak az ökör következetes. Csak az a fránya internet, az nem felejt”- áll a blog korábbi bejegyzésében.

Az Origo szintén a blogból szemezgetve azt írja, Karácsony Gergely  pár éve a Debreceni Egyetemen tartott előadásán kijelentette:Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt!, és aki még nemrég is szenvedélyesen érvelt amellett, miért a külön listákon lehet jobban megmutatni a pártok saját arculatát és maximalizálni a szavazatokat. “Karácsony Gergő ifjú kora ellenére sok köpönyeget megforgatott már, most a politikai túlélés reményében az általa sokáig leprázott MSZP-sek listájára kérezkedett fel, azt ígérve: hozza a saját népszerűségét.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek