EUR: 323,48 Ft
CHF: 286,50 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Karácsony Soros trójai falova

Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal. A Lokál (a teljesség igénye nélkül) közülük mutat be néhányat.

Bozóki András

MTI Fotó: Kallos Bea

A Gyurcsány-kormány egykori kulturális minisztere a Soros-alapítvány egyik programkoordinátora is volt, sőt mindmáig oktat a Soros-egyetemen.
Kincses Gyula

MTI Fotó: Kovács Attila

2007-ben az SZDSZ jelöltjeként lett a Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára, miközben a Soros-alapítványban is tevékenykedett.

Kukorelly Endre

MTI Fotó: Soós Lajos

Író, volt LMP-s országgyűlési képviselő. A 90-es években a Soros-alapítvány ösztöndíjasa és kitüntetettje volt.


Vértes András

MTI Fotó: Marjai János

A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, aki Gyurcsány bukása után majdnem MSZP-s kormányfő lett. 1990–1995 között a Soros által gründolt Kék Szalag Bizottság egyik szekciójának társelnöke volt.

Bojár Gábor

MTI Fotó: Mohai Balázs

A Graphisoft-vezérként ismertté vált vállalkozó 2001-ben lett a Soros Alapítvány kuratóriumának tagja.

 

Polyák Gábor


MTI Fotó: Kovács Attila

A Mérték Médiaelemző Műhely vezetője. Civil szervezete 2015–2016-ban 10,3 millió forint támogatásban részesült Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától. 2010-ben az Országos Rádió és Televízió Testület élére jelölte őt az SZDSZ.

 Daróczi Gábor

MTI Fotó: Soós Lajos

Az SZDSZ-es Magyar Bálint-féle oktatási tárcánál volt miniszteri biztos. A 10 millió forintnyi Soros-pénzzel támogatott Romaversitas Alapítvány igazgatója, és programvezető is volt a Soros-alapítványnál.

 L. Ritók Nóra

MTI Fotó: Marjai János

Az Igazgyöngy Alapítványt vezeti. Ez az NGO 2015–2016-ban 73 500 dollárt, vagyis csaknem húszmillió forintot kapott a Soros-hálózattól.

Ámon Ada

MTI Fotó: Mohai Balázs

Az Energia Klub elnöke, a szervezet 2015–2016-ban összesen 145 ezer dollárnyi, vagyis mintegy 37 millió forintnyi támogatásban részesült a Soros-alapítványoktól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Sokmilliós kárt okoztak a fővárosnak azok az ellenzék által felkorbácsolt csoportok, amelyek szerda este Bubi-kerékpárokat vertek szét, padokat gyújtogattak és rátámadtak a Parlamentet őrző rendőrökre.

 • Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Mint arról már korábban beszámoltunk, közérdekű adatigényléssel fordult az Origo Demeter Mártához, annak érdekében, hogy megtudják, kiket foglalkoztat országgyűlési keretéből.

 • Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

  Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

   A kedd esti strasbourgi terrorcselekményt követően a magyar kormány úgy döntött, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hajt végre, hogy hazánkban még véletlenül se történhessen meg hasonló tragédia mint a francia városban.