2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Eger

Karbantartások az erdei vasútvonalakon

Az alvó természetet újra hópaplan borította a napokban. A Bükkben és a Mátrában a hó vastagsága elérte, sőt meg is haladta az 50 centimétert.

Véget ért a társas vadászatok főszezonja. Már csak egyéni vadászatokra lehet számítani. A még rövid nappalok miatt viszont kéri az Egererdő Zrt., hogy az erdőlátogatást 9 és 15 óra közé tervezzék. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút menetrend szerint közlekedik a Szalajka-völgyben, érdemes hát fölkeresni egy kisvonatozással összekötve.  A Szalajka-völgyből induló zöld kereszt turistautat érintő munkálatok befejeződtek.


Még zajlanak a munkálatok az erdei vasútvonalakon. Fotó: Papp Attila

 

A Mátravasút mátrafüredi vonalán és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton szokásos karbantartási munka még tart. A menetrend szerinti közlekedés ezen a két vonalon márciusban kezdődik. A Mátravasút Szalajka-ház-vonalán kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés miatt egész évben nem közlekednek a szerelvények.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.