2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb Kecskemét

Kecskeméten gyártják az új A osztályt

Amszterdamban Dieter Zetsche, a Daimler első embere bemutatta az új Mercedes-Benz A osztályt. Az eseményen bejelentették, hogy az új kompakt Mercedest öt helyszínen gyártják majd, többek között Kecskeméten.

A Daimler honlapja szerint az új modelleket öt üzemben kezdik el gyártani, Kecskemét mellett rastatti központban, Kínában, Finnországban és Mexikóban. A bemutató alkalmával Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes-Benz Cars vezetője elmondta: az új kompakt osztályú modell a legmodernebb technológiákat alkalmazza. Az új A osztályú gépkocsikat márciustól lehet rendelni. A 2012 márciusában megnyílt kecskeméti üzem volt az első Németországon kívüli Mercedes-Benz személyautó üzem, ahol 2016-ban 500 ezer jármű gördült le a gyártósorról. Eddig a B osztály mellett a CLA és a CLA Shooting Brake készült Kecskeméten.


Az új A-osztályú modelleket márciustól lehet rendelni

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.