2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Kecskemét

Kecskeméten gyártják az új A osztályt

Amszterdamban Dieter Zetsche, a Daimler első embere bemutatta az új Mercedes-Benz A osztályt. Az eseményen bejelentették, hogy az új kompakt Mercedest öt helyszínen gyártják majd, többek között Kecskeméten.

A Daimler honlapja szerint az új modelleket öt üzemben kezdik el gyártani, Kecskemét mellett rastatti központban, Kínában, Finnországban és Mexikóban. A bemutató alkalmával Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes-Benz Cars vezetője elmondta: az új kompakt osztályú modell a legmodernebb technológiákat alkalmazza. Az új A osztályú gépkocsikat márciustól lehet rendelni. A 2012 márciusában megnyílt kecskeméti üzem volt az első Németországon kívüli Mercedes-Benz személyautó üzem, ahol 2016-ban 500 ezer jármű gördült le a gyártósorról. Eddig a B osztály mellett a CLA és a CLA Shooting Brake készült Kecskeméten.


Az új A-osztályú modelleket márciustól lehet rendelni

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.