2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb Tatabánya

Kellenek néha mérföldkövek

Számos mozis program szervezője, mégis akadt olyan film, amelytől gyerekként ő is félt. Ilyen titkokat is elárult Pákai Ernő a Tatabánya Kultúrájáért díj átvétele után.

Idén is díjazták a kultúra közvetítőit városunkban a Magyar Kultúra Napján. A Tatabánya Kultúrájáért díjat Pákai Ernő, a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon vezetője vehette át, aki évtizedek óta aktívan tevékenykedik Tatabánya és szűkebb pátriája, Kertváros közösségéért.


– Megható és megtisztelő ez az elismerés – fogalmazott a díjazott. – Köszönettel tartozom sokaknak, leginkább a kertvárosiaknak, hiszen nélkülük ma én sem állhatnék itt. Fantasztikus kollégáim vannak, akikkel igazi csapatként tudunk együtt tevékenykedni.

Megható és megtisztelő egyben ez az elismerés – fogalmazott Pákai Ernő

A várostól kapott rangos elismerés az eddigi karrierje megkoronázását jelenti, de közel sem a végét.


– Kellenek néha mérföldkövek – mondta el a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon vezetője. – Ezek megerősítések, hogy jól végzi az ember a munkáját, és hasonló szellemben kell folytatnia.

Pákai Ernő nevéhez számtalan filmes program kötődik, hiszen ez a világ kisgyermekkora óta szerves része a közösségépítő életének.

– Édesanyám pénztáros volt egy kis moziban, így gyakorlatilag ott szocializálódtam – emelte ki Pákai Ernő. – Amikor ott voltam vele, minden filmet megnéztem, és magamba szívtam a filmek szeretetét. Mindenféle műfajból akadnak személyes kedvenceim, de volt olyan alkotás is, például A fej nélküli lovas című szovjet–mexikói film, amelytől gyerekként féltem.

1991 óta szervezőként dolgozott a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban, 2009 óta pedig vezetőként irányítja az intézményt. Kezdeményezésének köszönhetően filmklubok és a mozikultúrát terjesztő programok indultak el, először Kertvárosban, majd 2013-tól a Vértes Agorájában is.

Kapcsolódó Cikkek