EUR: 313,91 Ft
CHF: 276,69 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Belföld

Kenőpénzeket fogadott el Botka

250 millió forint kenőpénzt kért zsebbe a szocialista Botka László és Toller László 2004-ben egy pécsi ingatlanüzlet nyélbeütése érdekében – erről egy német ingatlanbefektető cég magyarországi megbízottja számolt be az ECHO TV Híradójának.

Az Echo TV híradójának beszámoló  férfi azt mondta, hogy az ingatlanprojektek kenő pénzeit az MSZP-s politikusok személyesen vették át, aki szerint ő maga is részt vett és adott át kenőpénzt. Tanúvallomását hivatalosan is befogja nyújtani a Törvényszékhez F. Attila.


“A vételárat a pécsi vagyonkezelő felé a szerződés szerint a befektetők a bankon keresztül elutalták, dr. Botka László és Toller László urak felé pedig a 250 millió forintot több részletben a befektetők engedélye alapján megfizetésre került. Nyilván a bankból, csak kisebb részletekben, hosszabb idősíkban lehetett ezt készpénzben megoldani. Jómagam egy alkalommal vittem összeget, ami egyébként 50 millió forint volt, méghozzá a Parlament melletti Biarritz étterembe, ahol az emeleti részen várt Botka László és Toller László, az átvétel ott történt meg. A reklámszatyorban lévő pénzt átvették, majd valamelyik úr sofőrje levitte a szolgálati járműbe, a többi tételt kollégáim több kisebb részletben vitték kézhez dr. Botka László és Toller László uraknak” – nyilatkozta az Echo TV-nek F. Attila.

Botka László, F. Attila szavait cáfolta.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek