EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Extra

Keresztes Ildikó: Nem hagynám, hogy Diával elszaladjon a ló

Saját kislányaként terelgeti Keresztes Ildikó Lingura Diát az útján. A Sztárban sztár + 1 kicsi párosának profi tagja szerint Dia ígéretes tehetség, és igyekszik megóvni a gyereksztárokat fenyegető veszélyektől, mivel a tinédzsernek már most akadnak rosszakarói. 

Mozgalmas heteket tudhat maga mögött Keresztes Ildikó és Lingura Diána. A két énekesnő a Sztárban sztár + 1 kicsiben mutatta meg színészi és hangi adottságait, sokszor a felismerhetetlenségig elmaszkírozva. Ildikó korábban már feltűnt a TV2 Sztárban sztár című műsorában is, így ez a műfaj nem okozott számára különösebb gondot, sokkal inkább attól tartott, hogy lány lesz a partnere.


– Azt gondoltam, hogy a lányokkal másképp kell bánni, nehezebb lesz vele, mint a korábbi fiú tanítványaimmal. Dia azonban olyan, mint egy felnőtt, mindketten maximalisták vagyunk, és nagyon jól bírja a sokszor hóbortos, pörgősnek és nyersnek tűnő stílusomat, határozott kiállásomat. A próbák alatt nagyon sok türelmet tanultam tőle, pedig az elején attól féltem, hogy tartani fog tőlem. Emlékszem, az első próbák alatt volt egy-két szituáció, amikor már kicsit türelmetlenebb voltam, hamarabb akartam látni a végeredményt, és próbáltak nyugtatni, hogy minden rendben lesz. Kiélezett helyzet volt, de Diának a szeme sem rebbent, és rögtön folytattuk a próbákat – mesélte Ildikó, amire Dia is helyeslően bólogatott:

– Azt szoktuk mondani valamire, ha jól sikerült, hogy ebben benne volt a „dög”. Ildikó pont egy olyan ember, akiben nagyon benne van a „dög”. Ami a szívén, az a száján, elsőre megdöbbentő volt számomra, de ő is olyan maximalista, mint én. Gyorsan kiderült, hogy sokkal jobban egyezik az ízlésünk, mint gondolnánk: ő is énekes-színésznő, és én is az szeretnék lenni: jelenleg a Madách Színház szombati képzésére járok, mivel az a vágyam, hogy bekerüljek a Rocksuli című zenés darabba. Igyekszem két lábon a földön állni, szeretnék megtanulni egy szakmát is, ha megakadna a karrierem, legyen mibe kapaszkodni – mondta Dia, aki még nem döntötte el, mit tanulna szívesen.


Dia az utóbbi hetek során igen széles zenei skálán mutathatta meg tehetségét, az operettől az elektronikus zenéig bezárólag, azonban igyekszik ugyanazzal a szerénységgel élni a mindennapjait, pedig mint kiderült, az iskolájában több rosszakarója is van.

Keresztes Ildikó
Lingura Diána

– Csendes és visszahúzódó lány voltam, most már magabiztosabb lettem, ehhez nagyon sokat adott hozzá Ildi és a műsor elképesztő sikere. Sokan drukkoltak nekem a barátaim és ismerőseim közül, de hallottam, hogy a suliban többen abban reménykedtek és azt várták, hogy mikor esek ki végre a műsorból, pedig innen nem is lehet. Nem vagyok nagyképű, sosem viselkedtem úgy, mintha sztár lennék. Pont ezért nem is éreztem igazságosnak ezt az egészet, de próbáltam nem foglalkozni ezekkel a beszólásokkal – mesélte Dia, majd Ildikó is megerősítette.

– Nagyon jól kezeli ezeket a szituációkat, pontosan tud szelektálni a kritikák között, csodálom is érte, én még felnőttként is nehezen tudtam szabadulni egy-egy gonosz megjegyzéstől. A korábbi tehetségkutatós tanítványaimhoz pszichológusokat kellett hívnunk, annyira nehezen kezelték a gyorsan jött sikert, pedig mindegyiket úgy szerettem és óvtam, mintha a saját gyerekeim lettek volna. A Sztárban sztár + 1 kicsiben az a szerencse, hogy nincs kiesés, nem akar a csatorna rossz élményt a gyerekeknek: nagyon sok gyereksztár van, aki nem tudta átmenteni magát a felnőttek világába. Ez a veszély semmilyen szempontból nem fenyegeti Diát, nem is hagynám neki, hogy elszaladjon vele a ló – fűzte hozzá az énekesnő, aki a műsor után is segíteni és követni fogja Dia karrierjét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek