2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Kerítést bontana Soros és az ellenzék

Az ellenzéki pártok és médiájuk rögtön elkezdte hazugnak nevezni a Fidesz legújabb plakátjait, amelyeken Soros György ellenzéki pártvezetőkkel látható, amint éppen a déli határzár lebontására készülnek. A Lokál most összegyűjtötte a témával kapcsolatos korábbi nyilatkozataikat.

Soros György


Soros György magyar származású amerikai üzletember
MTI Fotó: Kovács Attila

„A mi tervünknek a menekültek védelme a célja, és a nemzeti határok jelentik az akadályt.”

(2015. november 2., Bloomberg Business)


Szél Bernadett (LMP)

Fotó: Lokál

„Ha elkezdünk riogatni, ha elkezdünk arról beszélni, hogy lezárjuk a határokat, azzal semmire nem fogunk menni.”

(2015. január 23., M1)

„Pillanatnyilag a kvótarendszer, amit ugye elővezettek, uniós szinten lenne egy olyan megoldás, amely Magyarország számára könnyebbséget hozna, anélkül hogy Kósa Lajosnak vasfüggönyöket kellene építeni, anélkül is tudna segíteni azokon a problémákon, amelyekkel most szembesülünk, de leginkább amivel esetleg szembesülhetnénk.”

(2015. június 10., Kossuth rádió)

Gyurcsány Ferenc (DK)

„Teljesen értelmetlen hermetikusan lezárni a határt magyarlakta települések között. Minden nemzetközi normát és emberiességi szabályt megsért a kormány a határzárral.”

(2015. szeptember 15., vs.hu)

„A DK szerint szimbolikusan is elfogadhatatlan a tervezett kerítés. Ráadásul embertelen, mivel kizárja az üldözötteket, a menekülteket. A legrosszabb ösztönökre épít a kormány, amikor kerítést akar húzni a határra.”

(2015. június 17., origo.hu)

Vona Gábor (Jobbik)

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„A kerítés egy hatalmas bukás, azt gondolom, a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, de nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére.”

(2015. augusztus 26., Echo TV)

„Kvótarendszer is fölmerült már, ugye, hogy kvóták alapján szétosztjuk (a bevándorlókat), és amíg ez mondjuk pár ezer emberről szól, addig azt mondom, hogy oké, lehet ezen gondolkodni.”

(2017. január 17., RTL Klub)

Tóbiás József (MSZP)

MTI Fotó: Rosta Tibor

„Európában nem felépíteni kell a szögesdrótot, hanem ahogy 25 évvel ezelőtt is, lebontani azt. A kormány döntése méltatlan ahhoz a Magyarországhoz, amely már egyszer egyesítette Európát.”

(2015. június 17., hvg.hu)

Botka László (MSZP)

MTI Fotó: Soós Lajos

„Természetesen azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen.”

(2017. május 24., Reuters)

Szabó Tímea (Párbeszéd)

Fotó: Lokál

„A PM követeli, hogy a 35 milliárd forintba kerülő kerítés megépítése helyett a kormány arra költsön, amire itthon valóban szükség van.”

(2015. július 13., Népszava)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.