EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Hódmezővásárhely

Készül az emlékhely

Az I. világháborúban több mint háromezer vásárhelyi édesapa, férj és fiúgyermek vesztette életét. Nekik állít emléket az a Kossuth téren épülő emlékhely, amelyet március 14-én adnak át.

A beruházás ütemszerűen halad, hamarosan elkészül a térburkolat, január 31-én pedig a koracél lemezek egy részét is elhelyezték. Ezekbe a lemezekbe vágták bele a hősi halottak neveit. A tervek szerint február végére befejeződik az építkezés, így már csak a kertészeti munkálatok vannak hátra.

Az építkezést január 31-én dr. Kószó Péter és Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely két alpolgármestere tekintette meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.